akciós termékeink
2013. 03 15
5 hiba, amelyet a parfümökkel kapcsolatban elkövethetünk

5 hiba, amelyet a parfümökkel kapcsolatban elkövethetünk

Hibák, melyeket ajánlott nem elkövetnünk, ha illatszert használunk. Ismerje meg cikkünkből mire kell odafigyelnie a kedvenc parfüm használatánál.


Egy gondosan kiválasztott, a személyiségünkhöz és hangulatunkhoz illő parfümmel feldobhatjuk a megjelenésünket, azonnal szimpatikussá és vonzóvá válhatunk környezetünk számára. Ha azonban olyan parfümöt viselünk, amely nem passzol hozzánk, vagy rosszul használjuk, épp ellenkező hatást is elérhetünk vele. A következőkben felsoroljuk azokat a hibákat, amelyeket ajánlott nem elkövetnünk, ha a legjobbat akarjuk kihozni magunkból egy illatszer segítségével.

 

1. A parfüm illatvilága nem illik hozzánk

 

Hiába tetszik máson egy parfüm, nem biztos, hogy hozzánk is passzol. Az öt alap illatcsalád (virágos, gyümölcsös, fás, zöld, keleti) tagjai általában egy-egy bizonyos személyiséggel rendelkező hölgyhöz illenek. A romantikus stílusúaknak, akik a finom, nőies ruhákat és kiegészítőket kedvelik, érdemes a virágos parfümök közül válogatniuk. Az energikus, fiatalos nők számára, akik szeretik a kalandokat, és szívesen kerülnek a társaság középpontjába, jó választás lehet egy gyümölcsös illatvilágú parfüm. A természet szerelmeseinek egy fás jellegű illatot érdemes választaniuk. Az üde, friss, fiatalos és sportos nők valószínűleg nem fognak mellé egy zöld illattal. Az elegáns, szexi, magabiztos, hódítani szerető nők pedig kísérletezzenek egy keleties parfümmel. Vásárlás előtt mindig fújjunk magunkra a parfümből, majd várjunk egy kicsit, és úgy szagoljuk meg, hogy az illatszer „összeérhessen” testünk saját illatával.

 

2. Túl sok parfümöt fújunk magunkra

 

Nincs annál kiábrándítóbb, mint ha egy illatfelhőben úszó utas száll fel mellénk a tömött buszra, vagy kollégánk méretezi túl a parfümmennyiséget, és egész nap őt kell szagolnunk. Mivel az orrunk hamar megszokja a különböző illatokat, egy idő után úgy érezzük, mintha nem is fújtunk volna magunkra parfümöt – környezetünk viszont egyáltalán nem így gondolja. Úgyhogy mindig figyeljünk arra, hogy csak mértékkel használjuk legújabb kedvencünket.

 

3. Rossz helyre fújjuk a parfümöt

 

A bőrünk a csuklón, a fülünk mögött, a térd- és könyökhajlatunkban a legmelegebb és a legvékonyabb, így a parfüm illata ide fújva lesz a legintenzívebb. Azonban elegendő, ha a fentiek közül csak két helyre teszünk az illatszerből, nem pedig egyszerre az összesre, így elkerülhetjük, hogy illatfelhőben ússzunk, és környezetünk túlzásnak találja az igyekezetünket.

 

4. A parfüm illata túl hamar elillan

 

Semmi értelme megvásárolnunk egy drága parfümöt, ha az bőrünkre fújva pár óra alatt elveszíti a hatását. Ha biztosak vagyunk benne, hogy a megfelelő helyre fújtuk, ám mégsem érezzük rendesen az illatot, lehet, hogy túl alacsony az adott illatszer parfümolaj-tartalma. A parfümök általában 8-15 százaléknyi, az Eau de toilette-ként árusított illatszerek viszont kevesebb, 4-8 százaléknyi parfümolajat tartalmaznak. A parfümök általában négy illattípusból, a fej-, a szív-, az alap- és a rögzítő illatból állnak. Ezek némelyike tartósabb, mint a többi. A legtartósabb az alapillat, amely a befújás után csak később, egy-másfél óra mutatkozik meg, de akár még egy nap múlva is érezhetjük magunkon. A parfümök alapillatát gyakran a vanília, a rózsa, a fahéj vagy a jázmin adja. Mivel ez az illat marad meg legtovább a bőrünkön, olyan parfümöt válasszunk, amelynek alapillata illik hozzánk.

 

5. A parfüm illata nem illik a többi illatszerünkhöz

 

Ha más illatszert vagy illatosított kozmetikumot – például tusfürdőt, sampont vagy balzsamot – is használunk a parfüm mellett, ügyeljünk arra, hogy azok illata ne üsse egymást. Nyáron a naptejekkel hasonló a helyzet: ezek illata általában erős, így nem szerencsés parfümmel befújva strandolni indulnunk. Arról nem is beszélve, hogy ha beparfümözve megyünk ki a napra, kifoltosodhat a bőrünk.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!