akciós termékeink
2014. 12 02
A francia E. Coudray parfümház története

A francia E. Coudray parfümház története

A többek közt az Ambre et Vanille vagy az Iris Rose parfümjeiről ismert francia E. Coudray egy igazán nőies márka; illatszerei azt a szépséget hivatottak előhozni és ünnepelni, amely minden nőben ott rejtőzik. Az E. Coudray-parfümmárka exportmenedzsere, Sylvie Dumontier igazi parfümrajongó; elmondása szerint a márka története egyben egy család története is, amely 1822-ben kezdődött.

A szépség művészete

Edmond Coudray (az ő nevéből lett az E. Coudray) vegyész és parfümkészítő volt, aki a királyi udvar parfümbeszállítója lett. A nőkkel szemben igazi úriember volt: azt vallotta, hogy a szépség minden hölgyben ott rejtőzik, mindössze elő kell hozni azt – például a megfelelő parfüm segítségével. 1829-ben megírta L'Art d'Être Belle (A szépség művészete) című könyvét, amelyben több tanácsot adott a nőknek, hogyan bontakoztathatják ki szépségüket. Egyik javaslata az volt, hogy reggel, ébredés után mossák meg az arcukat íriszlevelekkel dúsított vízzel. Edmond halála után lányának férje vette át az üzletet, aki ugyanazon elveket követte. Miután ő az első világháborúban életét vesztette, szintén a veje kezébe került az üzlet, de a második világháborúban ő is meghalt.

Az üzletet a háttérből mindig egy nő irányította

Az üzlet azonban továbbra is a családban maradt, egészen addig, amíg a legkisebb fiú el nem vett egy francia bárónőt, Madame Brumeau-t. Tőle Eric Amouyal vásárolta meg a céget 18 évvel ezelőtt, miután egy évig udvarolt a bárónőnek, míg egyáltalán eljutott addig, hogy üzletről beszélhessenek. Tehát, bár a céget hivatalosan csak férfiak vezették, mindig állt a háttérben egy nő; így nem csoda, hogy a nőies, édes, szenvedélyes parfümök valóban képesek arra, hogy előhozzák a minden hölgyben ott rejtőző szépséget.

Személyiségünkhöz illő parfümök

Mikor Eric Amouyal megvásárolta a parfümházat, 14 illatuk volt, amelyeket főként szépségszalonokban árusítottak. Ma 6 parfümöt és hozzájuk illő testolajokat, krémeket és tusfürdőket forgalmaznak. A legfontosabb célkitűzésük, hogy minden nő megtalálhassa azt az illatszert, amelyik leginkább passzol a személyiségéhez. Sylvie Dumontier elmondása szerint egyszer találkozott egy barátjával egy étteremben, aki azt mondta neki: „Tudtam, hogy már itt vagy, mert megéreztem a parfümöd illatát”. Az exportmenedzser pontosan ilyen ismerősöktől érkező megjegyzéseket szeretne „ajándékozni” vásárlóiknak is.

Tartós illatok

Bár néha az alapján választunk parfümöt, hogy épp mit szeretnénk mondani magunkról; illetve, személyiségünk különböző elemeit is kifejezhetjük egy-egy különböző illattal; ezeknek mindig lesz egy közös pontja: személyiségünk magja. Ezért is olyan fontos Dumontier szerint, hogy rátaláljunk arra az illatra, amelyik igazán mi vagyunk; amelyet nemcsak másokon érzünk finomnak, hanem mi magunk is szívesen viselnénk akár egész nap, minden nap. Mivel a parfümök illata egy idő után elpárolog, Dumontier irányításával a cég a tartósabb hatás érdekében bevezette az illatosított testápolókat.

Népszerű E. Coudray-parfümök

A termékpaletta bővülése ellenére természetesen parfümjeik is népszerűek maradtak. Egyik legrégebbi, ma is kapható darabjuk az Ambre et Vanille, amelyet 1935-ben dobtak a piacra. A keleties parfüm fejillatát a narancs, az ilang-ilang, a bergamottcitrom és a keserűnarancs uralja; a szívillatában az írisz, a tonkabab, a fahéj és a napraforgó dominál; az alapillatában pedig a pacsuli, a vanília és a borostyán érvényesül. A parfümház egyik legújabb darabja pedig a 2012-es Iris Rose, amely egy púderes-virágos illat. A klasszikus és elegáns parfüm finom és érzéki. Fejillatát az ibolyalevél, a bolgár rózsa és az írisz jellemzi; a szívillatában rózsás, napraforgós és íriszes jegyek érvényesülnek; alapillatában pedig a tonkabab, a pézsma, a vanília, a pacsuli, a balzsamos szuhar és különböző fák illata dominál.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!