akciós termékeink
2013. 10 21
A leghíresebb francia parfümházak

A leghíresebb francia parfümházak


Franciaország, illetve azon belül Párizs nemcsak a leghíresebb divattervezők gyűjtőhelye; számos ismert kozmetikummárkának és parfümháznak is itt van a székhelye.

Bourjois

Alexandre Napoleon Bourjois készítette el az első por állagú arcpirosítót 1863-ban. Elsősorban színészi sminknek szánta a kozmetikumot, de az nemsokára a nyilvánosság számára is elérhetővé vált. 1879-től új termékeket dobtak piacra, szemhéjpúdereket, rúzsokat és púdereket; és ezzel a Bourjois egyre híresebbé vált. Az első parfümjük, a Mon Bourjois 1924-ben született meg, ezt pedig újabb sikertermékek követték, mint az 1936-os Kobako vagy az 1950-es Evasion. További népszerű parfümjeik például a Clin d'Oeil Excentric, a Silver Dream vagy a Lovely Girl.

Cacharel

A ruhákat, kiegészítőket és parfümöket kínáló Cacharelt 1962-ben alapította Jean Bousquet ruhatervező. A divatház nevét egy a franciaországi Camargue régióban honos kacsafajta helyi elnevezéséről kapta. Első illatuk, az Anaïs Anaïs 1978-ban jelent meg. A klasszikus női illat még ma is elérhető és népszerű. A márka további népszerű parfümjei például az Amor Amor, a Gloria vagy a Liberte.

Cartier

A híres, ékszereket, órákat és parfümöket kínáló Cartier-házat Louis-Francois Cartier alapította 1847-ben. A cég hírneve az 1800-as évek végén kezdett el növekedni, amikor már Cartier fia, Alfred és unokái, Louis, Pierre és Jacques is közreműködtek a munkában. Louis Cartier 1904-ben készítette el az első karórát. Az 1970-es évektől a ház már bőráruval, tollakkal és sálakkal is foglalkozott, első parfümjeik, a női Must de Cartier és a férfi Santos de Cartier pedig 1981-ben jelentek meg. Azóta a cég számtalan új illattal jelentkezett, amelyek neve gyakran megegyezik az ékszer-, illetve órakollekciókéval. Népszerű parfümjeik például a Declaration, a Panthere vagy a Roadster.

Chanel

A Chanel divatházat 1910-ben alapította Gabrielle „Coco”Chanel divattervező. Chanel egyszerű és klasszikus darabjaival igazi divatforradalmat indított el. A vezető tervező pozícióját 1983 óta Karl Lagerfeld látja el. A ház első parfümje, a Chanel No. 5 1921-ben jelent meg, amely azóta ikonikussá vált. A cég saját parfümkészítője 1978 óta Jacques Polge. További híres Chanel-parfümök a Coco, az Allure vagy az Egoiste.

Dior

Christian Dior divattervező 1947-ben egy teljesen új irányzatot honosított meg a divat világában: ruhái a második világháború korszakának egyszerű vonatvezetésével ellentétben arra voltak hivatottak, hogy kiemeljék viselőjük domborulatait. A Dior-ház első parfümjével, a Miss Diorral 1947-ben jelentkezett. További híres illatai a Diorama, a J'adore vagy a Dolce Vita.

Givenchy

A ruhákat, kiegészítőket és parfümöket forgalmazó céget Hubert de Givenchy alapította 1952-ben. A cég arca Audrey Hepburn színésznő volt, számtalan ruhát és kosztümöt készítettek a számára. 

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!