akciós termékeink
2014. 04 07
A legismertebb angol parfümgyártók

A legismertebb angol parfümgyártók

Nemcsak a francia vagy az olasz divatházak illatszereinek vannak rajongói; az angol parfümgyártók is számtalan nagy népszerűségre szert tévő illatot dobnak piacra minden évben; ezek közül mutatunk most be néhányan.


Bath House

A Bath House testápolószereket, kozmetikumokat és parfümöket gyárt. Termékeik 97 százaléka természetes összetevőket tartalmaz. Több illatszer gyártásánál Ruth Mastenbroek parfümkészítővel, azaz orral dolgoztak együtt. Népszerű parfümjeik közé tartozik például a Serenite, a rózsás-teás White Tea & Rose vagy a fügés-szerecsendiós Spanish Fig & Nutmeg.

Alexander McQueen

Alexander McQueen 1969-ben született Londonban; divatházát pedig 1992-ben alapította. Parfümökkel 2003-ban kezdett el foglalkozni, a legújabb illata pedig 2007-ben került piacra. Az illatszerek gyártásánál elsősorban Jacques Cavallier, Anne Flipo és Dominique Ropion orrokkal működik együtt. Népszerű parfümjei közé tartozik a Kingdom, a Kingdom Summer vagy a My Queen.

Impulse

Az Impulse dezodorokat a Faberge gyártotta, amely az angol-dán Unilever céghez tartozott. A márka 1972-ben jelent meg Dél-Afrikában és 1979-ben Angliában. A korai nyolcvanas években a márka legnépszerűbb termékei az Always Alluring, a Delightfully Daring, az Instantly Innocent és a Suddenly Sassy voltak. Az Impulse illatszerek Anne Gottlieb munkái. 1997-ben jelent meg az Impulse Spice, amelynek az akkor igen népszerű angol lánycsapat, a Spice Girls tagjai voltak az arca. Az Impulse több mint 20 illatot dobott eddig piacra, ezek között szerepel például a Goddess, a Hint of Musk vagy az Illusions.

The Body Shop

A Body Shopot Anita Roddick alapította 1976-ban. Egy kaliforniai, berkeley-i, azonos nevű üzletben járva, amely természetes illatanyagokkal készült szappanokat és testápolószereket kínált, Roddicknak megtetszett az ötlet, és az Egyesült Királyságba visszatérve megalapította saját vállalkozását. A cég sikeresnek bizonyult: az első néhány évben évi 50 százalékkal növekedett. 1989-ben Roddick az Egyesült Államokban és Izraelben is megvásárolta a jogot a Body Shop név használatához. A cég termékeit már a kezdetektől a természettől nyert inspiráció jellemezte, és főként méltányos kereskedelemből (Fair Trade) származó növényi alapanyagokból készültek. A vállalat és vezetője is mindig híres volt társadalmi szerepvállalásáról. A Body Shop 1990 óta nem használ olyan alapanyagokat, és nem értékesít olyan termékeket, amelyeket állatokon teszteltek. A cégnek mára 2500 üzlete van 60 országban. 2006-ban a L'Oreal megvásárolta. A Body Shop 1995 óta kínál parfümöket, illatai általában kaphatók testápolószerek formájában is. Többek közt Loc Dong, Anne Flipo, Dominique Ropion és Domitille Bertier orrokkal dolgoztak együtt. Népszerű parfümjeik közé tartozik például az Activist, a Honeymania vagy az Amorito.

Burberry

A Burberryt Thomas Burberry alapította 1856-ban. A divatház „védjegye” a skótkockás minta, amely rengeteg darabjukon megjelenik. A ruházat mellett kiegészítőkkel és parfümökkel is foglalkoznak. Az említett jellegzetes skótkockák a parfümök csomagolásán is gyakorta felfedezhetők. A cég első illatszere, a Burberry for Men 1981-ben jelent meg, azóta többmint félszáz parfümöt dobtak piacra. Többek közt Antoine Maisondieu, Michel Girard, Olivier Polge, Dominique Ropion és Nathalie Gracia-Cetto parfümkészítő mesterekkel működtek együtt. Népszerű parfümjeik például a London, a Weekend vagy a Touch.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!