akciós termékeink
2013. 05 25
A legnépszerűbb gyümölcsillatok

A legnépszerűbb gyümölcsillatok

Az öt alap illatcsalád (virágos, zöld, fás, keleti és gyümölcsös) közül az utóbbi az egyik legnépszerűbb. Ezek a parfümök azon kívül, hogy kiemelik viselőjük nőiességét, édes és friss jegyeikkel jobb kedvre is derítik, és remekül kiegészítik öltözékét. Az alábbiakban sorra vesszük a parfümgyártásban leggyakrabban felhasznált gyümölcsöket – bár manapság már nem magukból a növényekből nyerik az illatanyagokat, hanem mesterséges úton állítják elő.


Citrom

A citromos illatú parfümök frissítenek és javítják a koncentrációt, így ideálisak hétköznapra. Ha épp betemet a munka egy álmos hétfőn, elég magunkra fújni egy kis citrusos parfümöt, és máris újult erővel állhatunk neki újra a feladatainknak – az illat hatékonyabban frissít, mint egy csésze kávé.

Narancs

A narancsos parfümök az életvidám, mának élő nők kedvencei, akik szeretik minden pillanatban csinosnak érezni magukat. A citrommal ellentétben a narancs nem annyira friss, mint inkább meleg és romantikus illat. A könnyed illat elsősorban a tinédzserekhez és a húszas éveik elején járó nőkhöz illik.

Barack

A feljegyzések szerint a barack az első gyümölcs, amelyet parfümkészítéshez használtak. A varázslatos, csábító illat egyszerre teszi bájossá és szexissé viselőjét. A barackos parfümök igazán nőies illatúak, és bizonyítottan kívánatossá teszik a nőket a másik nem számára. Ezek az illatszerek tehát azokhoz a hölgyekhez illenek, akik szeretik magukra vonni a férfiak figyelmét.

Alma

Az almás parfümök magunkra fújva egy pillanat alatt felfrissítenek, kitisztítják az elmét, és segítik a koncentrációt. Egy fárasztó munkanap végén érdemes ismét pár cseppet a csuklónkra tennünk, és máris sokkal gyorsabban befejezhetjük hátralévő feladatainkat. A zöldalmás illatok garantáltan jobb kedvre derítik viselőjüket.

Grépfrút

A jellegzetes, savanykás-édeskés grépfrút kiemeli a parfümöt viselő hölgy titokzatos szépségét. A frissítően fanyar illat egyszerre meleg és izgalmas, főként, ha a fő elemként szolgáló grépfrútot pézsmával keverik.

Mangó

A mangóillatú parfümök jó kedvre derítik viselőjüket. A mangó az egyik legkedveltebb trópusi gyümölcs; nemcsak az ízlelőbimbók, hanem az orr számára egyaránt. A gyümölcs illatát beszippantva úgy érezhetjük, mintha egy tengerparti apartman teraszán heverésznénk egy nyugágyban. A mangós parfümök ideálisak azokra a napokra, amikor úgy érezzük, nincs elég energiánk, és jól jönne valami káros mellékhatások nélküli hangulatjavító szer.

Eper

Az epres parfümök elsősorban a fiatal lányokhoz illenek. Az édeskés illat még jobban érvényesül, ha az epret egy kis vaníliával keverik.

Kókusz

A kókusz szóról mindenkinek a nyár, az üdülés, a tengerpart, a fehér homok és a pálmafák jutnak az eszébe. A trópusi növény szülőhazája Afrika és Dél-Amerika. A kókuszt előszeretettel fogyasztják: húsából süteményeket, más édességeket és kókusztejet is készítenek. De nemcsak az íze, hanem az illata is nagyon finom, így nem csoda, ha különböző tisztálkodó- és testápolószerek (tusfürdők, testápolók, naptejek és arckrémek), illetve illatszerek gyártásánál is használják. A kókusz illata édes, selymes, friss és egzotikus. A parfümöt magunkra permetezve télen visszaidézhetjük a nyaralások emlékét, nyáron pedig csábító és titokzatos nők lehetünk, akik könnyedén megragadják a férfiak figyelmét.

Sárgadinnye

A friss, édeskés illatú sárgadinnye Afrikában és Délnyugat-Indiában honos, de manapság már szerte a világon termesztik. A gyümölcs számos parfüm alkotóeleme; az illóolaj szintetikus változata az 1990-es években terjedt el.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!