akciós termékeink
2014. 03 31
A legnevesebb amerikai parfümgyártók

A legnevesebb amerikai parfümgyártók

A francia, olasz, spanyol és német parfümgyártók mellett az amerikai piacon is számos ismert parfümökre is szakosodott divatház és kozmetikai cég tevékenykedik. Ezekből mutatunk be néhányat.


Banana Republic

A Banana Republic a Gap divatcég részeként elsősorban ruhákkal foglalkozik, de parfümjeik is népszerűek. A céget Mel és Patricia Ziegler alapította 1978-ban. A márkának eredetileg csak két üzlete volt, és kizárólag utazás és szafari témájú ruhadarabokkal foglalkoztak. Első parfümjüket, a Classicot 1995-ben dobták piacra. Az uniszex illatot számos férfi és női parfüm követte; a cég ma az Inter Parfumsszel együttműködve dolgozik, és illatgyertyákat is forgalmaznak. Népszerű parfümjeik például a Jade, az Alabaster és a Cordovan.

Revlon

A Revlon kozmetikai céget 1932-ben alapította egy testvérpár, Charles és Joseph Revson, Charles Lachman vegyész közreműködésével. A két fivér vezetéknevében szereplő S-t az ő vezetéknevének L-je váltotta fel, így lett a vállalat Revlon. Eleinte csak körömlakkot gyártottak, 1940-től kezdve viszont már rúzst is. Parfümöket 1935 óta forgalmaznak, az első illatuk a Jean Nate volt. 1968-ban dobták piacra a Norellt, amely Norman Norell divattervező közreműködésével készült. Az 1973-ban megjelent parfümjük, a Charlie reklámjában szerepelt először hosszúnadrágot viselő nő. Az illat a hetvenes évek független nőjét célozta meg, és azonnal népszerű lett. A cég mára a világ egyik legnagyobb kozmetikai cégévé vált; népszerű parfümjeik közé tartozik például a Lasting, a Flair vagy a Love Her Madly.

Avon

Az Avont 1886-ban alapították California Perfume Company néven. A kozmetikai cég első katalógusa 1896-ban jelent meg; 1902-ben már tízezer taggal rendelkező tanácsadónői hálózata volt. Az Avon márkanév 1939-ben született meg. Első parfümjüket 1954-ben dobták piacra; amelyet máig mintegy háromszáz új illat követett. Népszerű parfümjeik például a Timeless, az Ultra Sexy vagy a Wink.

Coty

A Coty kozmetikai céget François Coty alapította 1904-ben. A korzikai származású parfümkészítő Joseph Marie François Spoturno néven született, később vette fel anyja leánykori nevét. Eredetileg titkárként dolgozott, és egy helyi gyógyszerésznél tanult parfümkészítést, azt remélve, hogy némi újítást vihet majd a piacra, amely a XIX. század óta nem sokat változott. Első illatát, a La Rose Jaqueminot-t, amely milliomossá tette, 1904-ben dobta piacra. A parfümöt gyönyörű Baccarat-üvegbe töltötte, felismerve a tényt, hogy egy luxusterméknek méltó csomagolás is jár. Coty szövetkezett Rene Lalique ékszerész-keramikussal, aki gyönyörű üvegcséket tervezett a számára. A kozmetikai cég népszerű parfümjei közé tartozik például a Smitty, a Vanilla Musk vagy az Emeraude.

Demeter Fragrance

A pennsylvaniai székhelyű Demeter Fragrance parfümházat Christopher Brosius és Christopher Gable alapította. Máig több mint 200 illatot dobtak piacra, amelyek főként a természetet idézik, de italokra és süteményekre emlékeztető aromák is vannak közöttük. Az alapítók mottója szerint céljuk az illatokkal az emlékek újraélesztése, és a múltba való visszautazás. A cég nevét a görög mitológia szereplője, Démétér inspirálta, aki a földművelés és a termékenység istennője volt. A parfümház termékei gyártásánál nem a hagyományos illatpiramist (fejillat-szívillat-alapillat) alkalmazza, hanem lineáris szerkesztéssel dolgozik, így a magunkra fújt parfüm illata nem változik az idővel. A parfümök mellett testápolókat, illóolajokat, testradírokat, szappanokat és krémeket is forgalmaznak. Népszerű illataik például az Always Happy, a Birthday Cake és a Green Tea.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!