akciós termékeink
2014. 07 14
A legnevesebb ruhamárkák, amelyek parfümöket is forgalmaznak

A legnevesebb ruhamárkák, amelyek parfümöket is forgalmaznak

Több neves ruhamárka határozott úgy az évtizedek folyamán, hogy a divatcikkeket kiegészítve parfümöket is forgalmaz, és döntésük sikeresnek bizonyult: mára illatszereik legalább olyan sikeresek, mint ruháik.

Giorgio Armani

A főként férfiruháiról ismert Armani divatcéget Giorgio Armani olasz divattervező alapította. Armani kirakatrendezőként kezdte, majd férfiruha-beszerző lett. 1960 és 1970 között Nino Cerutinak, majd más divatházaknak dolgozott tervezőként, mielőtt saját vállalkozásba kezdett. Első férfiruha-kollekcióját 1975-ben mutatta be, és már ugyanebben az évben női ruhákkal is jelentkezett. Első komolyabb sikere az 1980-as Amerikai dzsigoló című filmhez fűződik, amelyben a főszereplő Richard Gere Armani-darabokat viselt. Az Armani az 1970-80-as években bővítette palettáját, és azóta már kiegészítőket, farmereket, fehérneműket és a L’Oreallal együttműködve szépségápoló szereket és parfümöket is forgalmaz. Első illatuk, az Armani 1982-ben, majd annak férfi változata 1984-ben jelent meg. Az illatszerek gyártásánál többek közt Alberto Morillas, Loc Dong és Anne Flipo orrokkal dolgoznak együtt. Ismert parfümjeik például az Acqua di Gio, a Cuir Noir vagy a White.

Versace

Az olasz divatcéget Gianni Versace alapította. A tervező 1978-ban debütált női kollekciójával, amellyel gyors sikert aratott. 1979-ben férfiruhákat is piacra dobott, illetve megnyitotta milánói üzletét. A luxus divatcikkek és kiegészítők tervezésekor a pop-art stílusból, illetve az ókori görög és római építészetből egyaránt merít a divatház. Több sztár, például Madonna vagy Britney Spears is a cég arca volt már. Az első Versace-parfüm, a nőknek szánt Gianni Versace 1981-ben jelent meg. Versace 1997-es halála után a cég vezetését húga, az 1995-ben piacra dobott Blonde elnevezésű parfüm ihletője, Donatella és bátyja, Santo vette át. Az illatszerek gyártásánál többek közt Nathalie Feisthauer, Jean-Pierre Bethouart és Alberto Morillas orrokkal dolgoznak együtt. Ismert parfümjeik például a Baby Blue Jeans, a Dreamer vagy a Crystal Noir.

Bruno Banani

A chemnitz-i székhelyű német divatcég, a Bruno Banani 1994-ben indult, az egykori fehérneműmárka, a Tricotex örököseként. 1995-től kezdve a cég szokatlan, extrém teszteknek vetette alá termékeit. A kaland a Sziklás-hegységben forgatott filmmel kezdődött, melyben fiatal snowboardosok szerepeltek, 1996-ban pedig 10 ezer kilométert tettek meg az afrikai sivatagban 120 nap alatt. 1998-ban még az űrben is megfordultak fehérneműik, a MIR orosz űrállomáson. A tesztek sikert arattak; azóta a cég fehérneműit az „Adventure Tested” (Kalandra tesztelve) címkével látja el. 2000-től a cég órákat és parfümöket is forgalmaz, többek közt Bernard Ellena és Thierry Wasser orr közreműködésével. Népszerű illatszereik például a Time to Play, a Magic vagy a Pure.

Benetton

Az olasz luxus divatcéget négy testvér alapította 1965-ben. A legidősebb báty, Luciano Benetton észrevette a színes ruhák egyre növekvő népszerűségét, így vásárolt egy kötőgépet, és a cég első pulóverjeit a biciklije csomagtartójáról árulta. Első üzletüket 1966-ban nyitották meg, majd 1970-ben már szerte a világon voltak butikjaik. Ma több mint 120 országban vannak jelen gyermek- és felnőttruháikkal. A cég első parfümje, az unisex Colors de Benetton 1987-ben jelent meg. Az illatszerek gyártásánál többek közt Christophe Raynaud, Bernard Ellena és Ann Gottlieb orral dolgoznak együtt. Népszerű parfümjeik például a Pure Sport, a Cumbia Colors vagy a Silver.

Zara

A spanyol Zara divatmárkát Amancio Ortega és Rosalía Mera alapította, akik 1975-ben nyitották meg első butikjukat. Ortega „istant divatnak” nevezte törekvésüket, melynek köszönhetően ruhadarabjaik akár két hét alatt eljutottak a tervezőasztaltól a boltok polcaiig. Mára a világ 78 országában vannak jelen. 1999-ban a spanyol Puig parfümházzal együttműködve dobták piacra első illatszereiket. Parfümjeik megalkotásában többek közt Alberto Morillas, Rosendo Mateu és Carlos Benaim orr vesz részt. Népszerű illataik például a Femme, a Chocolate vagy a Nuit.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!