akciós termékeink
2014. 08 12
A Mercedes bemutatta az illatos autókat

A Mercedes bemutatta az illatos autókat

A luxus szóról olyan dolgok jutnak az eszünkbe, amelyek kényelmesebbé, elegánsabbá teszik a mindennapjainkat, kihangsúlyozzák a jólétünket és társadalmi státuszunkat. Mi lehet elegánsabb annál, mint hogy egy vadonatúj Mercedessel járjuk a várost? Hát egy olyan Mercedes, amelyben tisztított, illatosított levegő teszi még kellemesebbé az utazást. És mi lenne, ha nemcsak a bőrülések színét vagy az extrákat választhatnánk meg új autónkhoz, hanem ezt az illatot is? Ma már ezt is megtehetjük.

A kiegészítő a Mercedes S-Class szériájához jár

Július elején Berlinben a Mercedes-Benz bemutatta a sajtónak legújabb, Air-Balance Package elnevezésű technológiáját. A luxus kiegészítő egyelőre a Mercedes S-Class szériájához jár; de más szériáknál, még a Smartoknál is be szeretnék vezetni. Az Air-Balance Package valójában nem más, mint egy különleges, parfümmel töltött üvegflakon, amelyet egy a kesztyűtartóban helyet kapó berendezésbe helyeznek. A berendezés össze van kötve a légáramlást biztosító csövekkel, így az illat a levegő keringetése során jut be az utastérbe. Négy elegáns illat közül lehet választani, ízlésünk és aktuális hangulatunk szerint. Az illat intenzitása szintén szabályozható: három fokozatot lehet beállítani; a minősége pedig tovább emelhető, ha ionizált oxigént használunk, vagy megszűrjük a kintről beáramló levegőt.

Egyedivé tehetjük autónk belsejét

A készülék kialakítása elegáns és letisztult, és ami a legfontosabb, a segítségével teljesen egyedivé tehetjük autónk belsejét. Azok számára, akik ragaszkodnak egy-egy parfümhöz, és szeretik, ha már illatukról is felismerik őket, mint belépnek valahova, biztosan örülnének neki, ha saját stílusukat autójuk is tükrözné. Az új megoldás segítségével akár a szemünket behunyva is érezhetjük, hogy ez az autó valóban mi vagyunk; mintha a jármű csak saját magunk meghosszabbítása lenne. Az Air-Balance Package készülékbe a négy „gyári” illat mellett kedvenc parfümünket is betölthetjük, így teljesen személyre szabhatjuk a kiegészítőt.

17 éve dolgoztak az újdonságon

Az illatok világának szakértői közül többen is ott voltak a bemutatón Berlinben, köztük Sabine Engelhardt, a Daimler munkatársa, aki egyben az újdonság ötletgazdája is volt. Engelhardt a parfümök és a kultúra területén tevékenykedve pontosan tudja, hogy az illatok a luxusérzés egyedi kifejezési lehetőségei. Már 17 évvel ezelőtt próbálta meggyőzni a Mercedes-Benz tervező munkatársait, hogy az elegáns illatokat is integrálni kellene valahogy az autókba. Hiszen az egyik legelegánsabb márka különlegességét csak minőségi illattal lehet kihangsúlyozni; a jól ismert karácsonyfa alakú autóillatosítók erre alkalmatlanok.

A vezetés több érzékszerv számára is élményt jelent

Amikor azon gondolkoztak, hogyan tudnák az illatokat a lehető legelegánsabb formában beépíteni az autókba, két dolog jutott az eszükbe: tudták, hogy bármit is találnak ki végül, annak folyékonynak kell lennie, egy üvegflakonba töltve. A készülék működési elve egyszerűnek tűnt, azonban eleinte nem volt biztos, hogy mindez kivitelezhető-e, hiszen a belső hőmérséklet befolyásolhatja az illat intenzitását; nem minden illat lesz ugyanúgy élvezhető, illetve az is kérdéses volt, hogy az állandó levegőáramlás nem nyomja-e el azt. Az autógyár mérnökeinek és tervezőinek nagyon tetszett az ötlet, amelyről aztán évekig beszéltek. Martin Bremer, a designért felelős részleg vezetője már a kezdetektől támogatta az elképzelést, hiszen így a luxusérzet még erősebben kötődhet a márkához, illetve a vezetés az autós egyszerre több érzékszerve számára jelent majd élményt.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!