akciós termékeink
2013. 04 21
A világ legdrágább parfümjei

A világ legdrágább parfümjei


A parfüm- és illatszer-kereskedelem mintegy négyezer milliárdos hasznot hoz világszerte évente. Az iparág öt legfontosabb szereplője a Givaudan, az International Flavors & Fragrances, a Firmenich, a Symrise és a Quest International cégek. Aromás illatokat már az őskorban is használtak; fák és gyógynövények égetésével állították elő az illatos füstöt a vallásos szertartások alkalmával. A kis üvegcsékbe zárt parfüm az egyiptomiak találmánya – őket követték ebben a kínaiak, az indiaiak, az arabok, a görögök és a rómaiak. Az évezredek során számtalan új illat jelent meg, és mindig más és más vált népszerűvé. Születtek igazi különlegességek is, melyek egyedisége az árukon is megmutatkozik. Az alábbiakban bemutatjuk a világ jelenlegi nyolc legdrágább parfümjét.


1. Clive Christian: Imperial Majesty (ára: 48 millió forint)

 

A brit tervező, Clive Christian alkotása 2009-ben került be a Guinness Rekordok Könyvébe a világ legdrágább parfümjeként. Az 500 ml-es üvegcse majdnem ötvenmillió forintnak megfelelő összegbe kerül. A kézzel készített kristályüveget tizennyolc karátos arany és egy ötkarátos gyémánt díszíti. Évente mindössze ötpalacknyi készül belőle, és Rolls-Royce-szal szállítják házhoz a vevőnek. Clive Christian bútortervezőként kezdte a pályafutását, de 1999-ben átnyergelt a parfümökre. Az egy amerikai weboldalon végzett számítások szerint az 50 ml-es üvegcse körülbelül hétszáz fújásra elegendő, az 500 ml-es tehát hétezerre. Ha elosztjuk az árát ennyivel, kiderül, hogy majd’ hétezer forintot fújunk magunkra, ha használjuk „ő császári fenségét”.

 

2. Clive Christian: No. 1 (ára: 480 ezer forint)

 

A világ második legdrágább parfümje ugyancsak a brit tervező nevéhez fűződik. Az illatszert indiai jázminból, mandarinból és szantálfából gyártják. Az ólomkristály üveget kézzel készítik, nyakát pedig huszonnégy karátos arannyal bevont sterling ezüst és egy drágakő díszíti.

 

3. Caron: Poivre (ára: 450 ezer forint)

 

A Caron unisex illata borsos jegyeket visel magán, fő összetevői pedig a levendula, a rózsa, a jázmin, a liliom, a szegfű, a szantálfa, a cédrus, a pézsma és a tonkabab. A parfüm megálmodójának műhelye az utolsók közé tartozik a világon, akik még mindig alkalmaznak parfümkészítő mestert, azaz „orrot”.

 

4. Chanel: No. 5 (ára: 417 ezer forint)

 

A világ egyik leghíresebb parfümjének legfontosabb alapanyaga a jázmin. A No. 5 volt a híres párizsi divattervező, Gabrielle „Coco” Chanel első illata. Chanel állítólag hat illatmintát kapott készülő parfümjéhez Ernest Beaux parfümkészítő mestertől, és neki az ötös számú tetszett a legjobban, ezért lett aztán az illatszer neve No. 5. Kezdetben kizárólag a Chanel-butikokban lehetett hozzájutni: a kiemelt ügyfelek kapták ajándékba.

 

5. Baccarat: Les Larmes Sacrees de Thebe (ára: 383 ezer forint)

 

A leginkább kristály lakberendezési tárgyairól ismert Baccarat az 1990-es évek végén kezdett el parfümökkel is foglalkozni. A Les Larmes Sacrees de Thebe (’Théba szent könnyei’) elsősorban tömjént és mirhát tartalmaz, és egy különleges Baccarat-kristályüvegbe töltik, amely egy piramist formáz.

 

6. Annick Goutal: Eau d'Hadrien (ára: 338 ezer forint)

 

Annick Goutal egykori modell, zongoraművésznő és illatszerkészítő parfümje egy friss, citrusos illat, mely többek közt szicíliai citromot, grépfrútot és ciprust tartalmaz.

 

7. Hermès: 24 Faubourg (ára: 338 ezer forint)

 

A francia luxuscikkgyártó Hermèst 1837-ben alapították, de csak 1951-ben kezdett el parfümökkel is foglalkozni. A 24 Faubourg női parfüm, és csak egyunciás üvegekben (kb. 30 ml-es) kerül forgalomba.

 

8. Jean Patou: Joy (ára: 180 ezer forint)

 

A Joy rendkívül népszerű a hollywoodi sztárok körében. Az egyunciás üvegben kapható virágos parfüm főként rózsát és jázmint tartalmaz.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!