akciós termékeink
2015. 03 30
Az Armani új parfümjét a kínai virágoskertek inspirálták

Az Armani új parfümjét a kínai virágoskertek inspirálták

Az Armani Les Eaux-sorozatának legújabb illata, a Prive Pivoine Suzhou elkészítéséhez a kínai Suzhou város klasszikus virágoskerteitől nyertek ihletet. Az új parfüm az elegancia, a frissesség és az érzékiség között teremt harmóniát a rózsa és a bazsarózsa lágy illatával. Az Armani legújabb EDT-je Kína egyik kedvenc virágát, a bazsarózsát ünnepli: a növény a boldogság, a jólét és a megbocsátás jelképe, és rendkívül nőies illatot áraszt. A Prive Pivoine Suzhou fejillatában a lédús mandarin, a rózsaszín bors és a málna aromája érződik: elegyük gondoskodik a kellemes fűszeres-gyümölcsös kezdésről. A parfüm szívillatában a bazsarózsa és a rózsa dominál; alapillatában pedig a borostyán, a pézsma és a pacsuli a meghatározó.


Suzhou város, „Kína Velencéjének” kertjei ihlették az illatot

Az illat a bazsarózsa nőiességét és a „Kína Velencéjeként” ismert Suzhou város szépségét elegyíti. A kelet-kínai Csiangszu tartomány délkeleti részén található város csatornái és hídjai mellett klasszikus kertjeiről ismert, amelyek a UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek. A kínai kertépítészet két ága, a császári és a népi közül az előbbi Pekingben, az utóbbi pedig Suzhou-ban koncentrálódik. A suzhou-i házak kertjei kisebbek a császáriaknál, ám a természet sajátosságait kiemelő igazi műalkotások ezek, amelyek a kultúra és a művészet harmóniáját tükrözik. A Kína egyik legtermékenyebb vidékén, a Jangce folyó deltatorkolatában fekvő Suzhou-ban az írásos emlékek tanúsága szerint már a Kr. u. IV. században elkezdődött a kertek kialakítása, aranykorát pedig a XIV. és a XX. század között élte: ebben az időszakban több mint 200 jelentős kert épült itt. 1997-ben négy, 2000-ben pedig további öt kertet nyilvánítottak a Világörökségek részének.

A bazsarózsa népszerű kínai virág

Az egyik legnépszerűbb helyi virág, a bazsarózsa vagy peónia nem közeli rokona a rózsának; csak hasonló alakú virága miatt kapta ezt a nevet. Általában 0,5-1,5 méteresre nő meg, de akár 1,5-3 méteres fa is lehet belőle. Hazánkban leggyakrabban termesztett fajtája a pünkösdi rózsa, melynek hosszú szárain nagy, súlyos, kellemes illatú virágok nőnek. A suzhou-i kertek és a bazsarózsa illata ihlette Prive Pivoine Suzhou parfümöt 2014 decemberében, az ünnepek előtt dobták piacra 100 ml-es kiszerelésben, és 125 euróért (39 ezer forintért) kapható.

Az Armani 1982-ben dobta piacra első parfümjét

Az olasz Armani divatcég főként férfiruházati cikkeiről ismert. A vállalatot alapító Giorgio Armani kirakatrendezőként kezdte egy áruházban, majd férfiruházati beszerző lett. 1960 és 1972 között a Nino Cerrutti divatháznak, illetve független tervezőként később más divatházaknak dolgozott, mielőtt saját céget alapított volna. 1975-ben jelent meg első férfi és női kollekciójával, szélesebb körben ismert viszont az 1980-as Amerikai dzsigoló című film sikere után lett; a film főszereplője, Richard Gere karaktere ugyanis Armani-öltönyöket viselt. Az Armani a L’Oreallal együttműködve 1982-ben piacra dobta első női parfümjét, az Armani for Woment, majd 1984-ben az Armani for Ment. Mostanáig több mint 100 parfümjük jelent meg, ezek legújabbja a Prive Pivoine Suzhou. Illataik kikísérletezésénél számos neves orr működött közre, például Alberto Morillas, Anne Flipo, Olivier Cresp vagy Thierry Wasser.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!