akciós termékeink
2014. 07 28
Batmanes parfümöket dobnak piacra a szuperhős 75. születésnapjára

Batmanes parfümöket dobnak piacra a szuperhős 75. születésnapjára

A többek közt a Tom Tailor, a Dita Von Tesse és a Bruno Banani parfümmárkák mögött álló cég, a Luxess Group a Warner Bros.-szel együtt működve az egyik legnépszerűbb szuperhős előtt tisztelgő parfümök piacra dobását tervezi. Az első darab, amelyet elsősorban A sötét lovag-trilógia rajongóinak szánnak, 2014 júniusában, a képregényhős 75. születésnapjára jelenik meg. A két cég egy egész sorozatot tervez a parfümökből, amely a Batman Begins – The New Dark Fragrance elnevezést kapta. 

A szuperhős 1939 márciusában lépett színre

A DC Comics képregényeinek hősét, Batmant Bob Kane grafikus és Bill Finger író keltette életre, és első megjelenésére 1939 márciusában került sor a Detective Comics 27. (májusi dátumozású) számában. A figurát hamar megkedvelték a műfaj rajongói, így egy évvel később saját képregényt kapott. A „sötét lovagként”, „köpenyes igazságosztóként” és „a világ legjobb nyomozójaként” is ismert szuperhős máig őrzi népszerűségét; ennek legjobb bizonyítéka, hogy a képregények mellett filmen, ruhákon, más kiegészítőkön, számítógépes játék formájában és most már illatszerként is megjelent.

A szívillat Batman ellentmondásos jellemét hangsúlyozza

A férfiparfüm készítői egy olyan illatot szerettek volna megalkotni, amely illeszkedik a szuperhős jellemvonásaihoz, tehát férfias, intenzív és titokzatos. A fejillatban megjelenő citrusos és virágos jegyek Batman titkos személyazonossága, a milliárdos Bruce Wayne intelligenciájának kifejezését szolgálják. Ezt ellensúlyozzák a szívillat összetevői, az ibolyalevél, a bors és a kumarin, amelyek a karakter ellentmondásos jellemét hangsúlyozzák. A klasszikus alapillat más parfümökből is ismerős lehet. A szantálfa, a cédrus, a borostyán és a pézsma elegye a bőrünkön sokáig megmaradva tökéletes lezárást biztosít a kompozíciónak. A batmanes parfümöt Eau de Toilette-ként (5–15, általában 10 százaléknyi illatanyagot tartalmazó illatszer) dobják a piacra 30 és 50 ml-es kiszerelésben.

A parfüm összetevői 

·         Citrusos jegyek

A citrusfélék édes-savanykás illata az illatszerek frissességéért felelős. A parfümök fejillatában előszeretettel alkalmazott illóolajok remekül megférnek a virágos jegyekkel. 

·         Virágos jegyek

A különböző virágos növényekből nyert illatanyagok, illetve azok szintetikus változata a parfümök gyakori összetevői. A virágos jegyek idézhetik egy adott virág aromáját, de akár egy virágcsokorét is, melynek egyes darabjai egyetlen illatharmóniává forrnak össze.

·         Kumarin

A kumarin a parfümök egyik leggyakoribb összetevője: az illatszerek mintegy 90 százalékában helyet kap. Az illatanyag sokoldalúsága és rugalmassága legendás: az édes és friss jegyek órákig érezhetők a bőrön. 

·         Ibolyalevél

Az ibolya virágának és levelének illata nagyban különbözik. A virág illata édeskés, púderes és fás, amelyet az alpha-isomethyl-ionone vegyület jelenlétének köszönhet. Az ibolyalevél illata ezzel szemben fémes, zöld és vizes. Előszeretettel alkalmazzák modern férfi és unisex parfümök összetevőjeként, hiszen az ibolya virágánál sokkal frissebb és kevésbé ódivatú hatást érhetnek el vele. 

·         Bors

A meleg és üdítő illat aromaanyagát vízgőz-desztillációval nyerik a kis fekete bogyókból, és előszeretettel használják parfümök fejillataként. 

·         Szantálfa

A klasszikus keleties, fás, tejes, zöld illat gazdag, tartós és finom. Elsősorban a fafajta egy indiai változatát használják parfümgyártásra. 

·         Cédrusfa

A sötét és fanyar illatot marokkói vagy virginiai (USA) cédrusfából nyerik, illetve szintetikus úton állítják elő. Talán a legkedveltebb fás illat. 

·         Borostyán

Az édes, gyantás illat meleg és kellemes hatást kelt. A keleties parfümök alapösszetevőjét általában balzsamos szuhar, benzoé, vanília, sztóraxfa és fenyő elegyéből készítik. 

·         Pézsma

Az általában a tibeti pézsmaszarvas mirigyváladékából – vagy szintetikus úton – előállított pézsma fixálja az illatokat, és meleg árnyalatot kölcsönöz nekik.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!