akciós termékeink
2013. 04 11
Bizarr parfümök

Bizarr parfümök


A hagyományos virágos, friss és keleti illatok kedvelői mellett a parfümgyártók gondoltak azokra is, akik mindig a szokatlan megoldásokat keresik. Az alábbi illatokról elsőre biztosan nem gondolnánk, hogy egy parfümhöz tartoznak, pedig ez az igazság.

Pizza

 

A Pizza Hut Canada ötlete viccnek indult. A cég egyik vezetője a vállalat közösségi oldalán vetette fel, hogy palackba kellene zárni a gőzölgő pizza illatát. A rajongók ráharaptak a dologra, így megszületett a parfüm. Egyelőre a termék széles körben még nem kapható, csak pár száz rajongó részesült a megtiszteltetésben, de a cég még nem döntött a folytatásról.

 

Festék

 

Nem tudjuk, miért jó, ha valaki kék lesz a parfümtől, de a Boudicca Wode elnevezésű illatszerének megálmodói biztosan. A parfümöt magára fújók ugyanis úgy fognak kinézni, mintha a hálószoba újramázolása közben rájuk cseppent volna a kék festék. A graffity spray-hez hasonló palackban kapható parfüm kékre színezi a bőrt és a ruházatot, azonban a szín egy idő után eltűnik.

 

Hamburger

 

2008-ban a Burger King gyorsétteremlánc megjelentette saját, Flame (Láng) elnevezésű parfümjét, amelyet az alábbi mottóval hirdettek: „A csábítás illata egy csipetnyi grillezett marhahússal”. A parfüm vegetáriánusoknak nem ajánlott, de azoknak a nőknek, akik szerint a férfiakat a gyomrukon keresztül lehet megfogni, mindenképp.

 

Kéksajt

 

2006-ban a Stilton kéksajt gyártója elkészítette saját parfümjét. Az Eau de Stilton állítólag az eredeti kéksajt „földes-gyümölcsös aromáját idézi”, és valóban használható illatszerként. Az egy manchesteri székhelyű illatszergyártó készítette parfüm többek közt cickafarkot, angyalgyökeret, zsályát és macskagyökeret tartalmaz.

 

Homár

 

A Demeter's Fragrance Library homáros parfümje a tenger, az édes hús és a vaj illatát idézi. Ha nem engedhetjük meg magunknak a drága rákvacsorát, ezzel kárpótolhatjuk magunkat. De akkor is magunkra fújhatjuk, ha szeretnénk visszaidézni a tengerparti nyaralások hangulatát.

 

Marihuana

 

Gyártói szerint a marihuána illatú Cannabis Santal Eau de Parfum „egy kis, kézzel készült üvegcsébe zárt fás illat, amely a vágy nyers energiáját rejti magában”. A fás, pézsmás marihuána illata mellett a parfüm citrusos, vaníliás, csokoládés és füves jegyeket is tartalmaz.

 

Gyurma

 

A Demeter's Fragrance Library homáros parfümje mellett gyurmásat is kínál. Az Eau de Play Doh Fragrance illata a földigilisztáét és a gombáét idézi. Első hallásra nehéz elképzelni, hogy bárki szeretné magára fújni, de ezek szerint mégis van rá kereslet.

 

MacBook

 

Az ausztrál Greatest Hits cég munkatársai egy illatszergyártó céggel szövetkezve megalkották a MacBook parfümöt, amelynek műanyagos illata azt a pillanatot idézi fel, amikor az ember izgatottan kicsomagolja legújabb laptopját. A parfümben, amely magához a számítógéphez hasonlóan „az új kezdet és a fényes siker” illatát jeleníti meg, a tinta, a papír és a ragasztószalag szaga keveredik.

 

Pénz

 

A Liquid Money (Folyékony pénz) parfüm illatanyagát igazi, összezúzott amerikai dollár bankjegyekből nyerik. A parfüm a gyapjú, a vászon és a selyem illatát idézi. A parfüm gyártói szerint a parfümöt magára fújókat a siker érzése járja át, inspirációt nyernek tőle, és segít a felszínre hozni rejtett álmaikat és vágyaikat.

 

DNS

 

A My DNA Fragrance (Az én DNS-illatom) egy különleges parfümgyártó cég, amely egyedi, csábító illatszereket készít. A parfümök akár a megrendelő, akár egy híresség – például Marilyn Monroe vagy Barack Obama – DNS-ének kódját tartalmazzák, így akár saját illatunkat is érezhetjük magunkon – vagy érezheti magán párunk.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!