akciós termékeink
2013. 09 10
Csábító illatok

Csábító illatok


A női parfümök elsődleges célja az, hogy viselőjük igazi nőnek érezze magát: magabiztosságra és önbizalomra tegyen szert, és megjelenésével valóban ki tudja fejezni saját személyiségét, stílusát. Viszont nem tagadhatjuk, hogy másodsorban az ellenkező nem figyelmét szeretnénk felkelteni. Ezért (is) veszünk fel rövid szoknyát, az alakot kiemelő nadrágot vagy tűsarkút, ezért sminkelünk vagy fújjuk be magunkat csábító illatokkal. A férfiakat pedig, lehet, hogy nem is gondolnák, de valóban meg lehet fogni egy jól eltalált parfümmel. Hiszen az ember valahol mélyen még mindig állat, amely az ösztönei alapján megy, és az orra alapján dönt a párválasztásnál. A potenciális partner által kibocsátott természetes illatok a parfümével keveredve létrehozzák a tökéletes kombinációt.


Orrunk tízezer illatot képes felismerni

Az illatok hatalma megkérdőjelezhetetlen: orrunk mintegy tízezer illatot képes felismerni és megkülönböztetni. Egy amerikai női magazin közvélemény-kutatása eredményeinek tanúsága szerint a férfiak igenis képesek kizárólag az illata miatt megkívánni egy nőt. Az eredményt a szakemberek véleménye is alátámasztja: egy a szaglás és az ízlelés természetét kutató chicagói intézet vezetője, dr. Alan Hirsch szerint a finom illatok az agy azon részét ingerlik, amely a szexuális vágyért is felelős. A felmérés egyik résztvevője azt mondja, nagyon vonzónak találja a párját, ha az kedvenc parfümjét fújja magára: akármi is van rajta, az illatot belélegezve úgy érzi, mintha a nő a legszűkebb farmerét, tűsarkút és vörös rúzst viselne.

Egy finom illat felbátorítja a férfiakat

A felmérés tanúsága szerint a férfiak 84 százaléka úgy véli, a női parfümöknek megvan az a képessége, hogy felajzza őket, vagy épp elvegye a kedvüket. Dr. Hirsch szerint az édes parfümök a férfiakat a gyermekkorukra emlékeztetik, és a biztonság érzésével ajándékozzák meg, így attól sem félnek, hogy kimutassák a vonzalmukat és a vágyaikat. Egy 28 édes válaszadó azt vallotta, barátnője vaníliás-mandulás parfümjének illata mindig megnyugtatja – és egyben fel is ébreszti férfiúi ösztöneit. A férfiak 27 százaléka a gyümölcsös, míg 18 százaléka a virágos parfümöket találja igazán vonzónak.

Egy jól eltalált illat megnöveli az esélyt a második randira

A férfiak 36 százaléka azt mondja, egy jól eltalált illat jelentősen növeli a hölgyek esélyét a második randevúra. Ha az első randira a hölgy csinosan érkezik, megtalálják a hangot partnerével, és még az illata is csábító, szinte biztos, hogy sikerül felkeltenie a férfi érdeklődését. A megkérdezettek 81 százaléka szerint egy finom parfüm jelentősen megnöveli egy nő vonzerejét. Egy 26 éves, a közvélemény-kutatásban részt vevő férfi elmondása szerint kezdetben nem vonzódott annyira későbbi feleségéhez, mert az nagyon visszahúzódó és csendes volt. Később azonban, amint megérezte egzotikus parfümjének illatát, azonnal szexinek és kívánatosnak látta.

Mértékkel fújjuk be magunkat

Az ősemberek kora óta az illatok alapján választunk párt magunknak – mondja dr. Jeannette Haviland-Jones egyetemi pszichológiaprofesszor. A testünk olyan szagokat bocsát ki, amelyek arra ösztönöznek, hogy termékeny potenciális partnerek után nézzünk. Ezért sem szabad túlzásba vinnünk a parfümhasználatot, hiszen utóbbi illatának keverednie kell a sajátunkkal, nem pedig átvennie felette a hatalmat – ezért csak pár cseppet fújjunk magunkra belőle oda, ahol a legmelegebb és a legvékonyabb a bőr: a csuklónkra, a fülünk mögé vagy a könyökhajlatunkba.


Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!