akciós termékeink
2014. 11 18
Egy igazi téli parfüm a Daseintől

Egy igazi téli parfüm a Daseintől

Bár csak nemrég léptünk be a novemberbe, érdemes már most felkészülnünk a hidegebb hónapokra, és beszerezni egy új parfümöt a télre. A Dasein legújabb téli illata, a Winter már csomagolásával is a mínuszokat idézi: a savmart üveg mintha csak fagyos lenne, a havat pedig a vastag fehér betűk szimbolizálják. A lucfenyő, az erdei fenyő, a fekete kardamom és a francia levendula illata pedig csak tovább fokozza ezt az érzést.


A Winter a téli séták és a meleg szoba hangulatát idézi

Az unisex Winter célja a cég bevallása szerint, hogy megjelenítse a tél hangulatát, és egyszerre segítsen felidézni a téli erdőben tett sétákat és a meleg szobában összegyűlt családok vagy barátok közti meghitt beszélgetéseket. Az illatszerbe beleszagolva azonnal karácsonyi hangulatba kerülhetünk: a parfümben a fenyő és a friss hó illata keveredik össze, és alkot ünnepi elegyet. A többi hozzávaló pedig a karácsonyi süteményeket és a forró csokit idézi. A parfüm tökéletes azok számára, akik szívesen nosztalgiáznak, és révednek vissza gyermekkorukba, illetve akik otthonukat elhagyva olyan tájra költöztek, ahol sosem esik a hó, és szeretnék valamivel csökkenteni a hiányérzetüket.

A Winter egy sorozat első darabja

Sam Rader, a Dasein parfümcég alapítója és a Winter megalkotója elmondása szerint az illatszer egy az évszakokat idéző termékekből álló sorozat első darabja. Rader egyébként pszichológusként dolgozik Los Angelesben, és a parfümkészítés az egyik szenvedélye és egyben másodállása. Mindig is szerette a kreatív tevékenységeket, és bár polgári foglalkozása is lehetőséget adott erre, a színek, az anyagok és az illatok iránti szeretete arra ösztönözte, hogy valami másba is fogjon. A parfümkészítés mellett zenét szerez, fest, táncot, jógát tanított, és masszázzsal is foglalkozott. A különleges illatokat mindig is szerette, mint például a Comme des Garcons Kyotóját vagy a Nasomatto Black Afganóját.

Rader először városokat és tájakat idéző parfümöket készített volna

2012 tavaszán a kaliforniai Big Surben vakációzott, ahol a sós levegő és a friss orgona, a zsálya és a kandallókban parázsló fa illatának elegye teljesen elbűvölte. Ekkor határozta el, hogy látszólag össze nem illő illatokat elegyít egymással, és ezt a keveréket kis üvegcsékbe zárja. Sam Rader maga sajátította el a parfümkészítés fortélyait. Amint rájött, mivel is szeretne foglalkozni, több száz mesterséges és szintetikus illóolajat rendelt online, és elkezdett kísérletezni velük, csupán az ösztöneire hallgatva. Az egyes évszakokat idéző parfümökből összeállított sorozat a második ötlete volt; először a kedvenc helyeit – a már említett Big Surt, Indiát, Olaszországot, New Yorkot vagy Los Angelest – megjelenítő illatokat szeretett volna keverni, azonban ez túl nagy feladatnak bizonyult.

Az évszakokat megjelenítő parfümök ötletének megszületése

Mivel épp 2013 nyarán eszmélt rá, hogy valami egyszerűbbel kellene kezdenie, úgy határozott, hogy a nyarat és a többi évszakot fogja illatokba foglalni. Először négy téli illatot szeretett volna készíteni – Zöld, Vörös, Fekete és Arany elnevezéssel –, de aztán az egy mellett döntött, így született meg a Winter. Rader sosem szerette a kifejezetten női vagy férfi parfümöket, különösen a nőknek ajánlott virágos, édes illatokat; ezért döntött az unisex megoldás mellett. Úgy véli, a szexi, fűszeres, modern illatok mindkét nem számára ideálisak. A Winterben a különböző – az édes, a fűszeres vagy épp a földes – illatjegyek harmonikus egészet alkotnak. A sorozat következő darabja, a Spring 2015 tavaszán várható; és a tervek szerint a Summer és az Autumn is jövőre fog megjelenni.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!