akciós termékeink
2014. 08 18
Egy új rumos-meggyes parfüm, a Sensei

Egy új rumos-meggyes parfüm, a Sensei

Kedvenc parfümünkre gondolva általában egy friss, virágos, citromos vagy vaníliás illat jut eszünkbe, nem épp a rum és a meggy. Utóbbiakat inkább bonbon formájában fogyasztjuk, nem pedig szagolgatjuk. A lengyel Piotr Czarnecki által piacra dobott legújabb parfümnek, a Sensei-nek azonban pont ezek a legfontosabb összetevői. A szivardobozra emlékeztető formájú üvegcsében kínált illatszert magunkra fújva mintha csak egy meleg szobában pöfékelnénk egy téli estén egy pohárka rum társaságában.

Igazi újdonság

Számtalan parfümöt dobnak piacra hétről hétre, azonban a legtöbben nincs semmi újdonság: mintha ugyanazt az illatszert kapnánk meg más csomagolásban, vagy csupán egy-egy összetevő változik, az összhatás hasonló marad. Kevés az olyan gyártó – akár a kézműves parfümöket, akár az óriáscégek illatszer-divízióit nézzük –, aki merne kísérletezni, és valami egészen újjal jelentkezni, ami elég különleges ahhoz, hogy mindenki felkapja rá a fejét. Ezek az újdonságok persze legalább annyi elutasítással találkoznak majd, mind leendő rajongóval, azonban legalább sikerül kitűnniük az átlagból. A Sensei-jel ez könnyen megtörténhet.

A Sensei díjat is nyert

A parfüm megálmodója Piotr Czarnecki lengyel tánctanár, aki díjat is nyert újdonságával. Az illatszer különlegessége nemcsak nem éppen hétköznapi összetevőiben rejlik, hanem abban a tényben is, hogy kitalálója nem rendelkezik semmilyen parfümkészítői háttérrel. A Sensei előtt Czarneckinek saját bevallása szerint volt már pár jó, pár majdnem jó és pár nagyon rossz próbálkozása, mire sikerült kikísérleteznie az igazit. Korábbi parfümjeit barátainak, rokonainak, saját lányának és tánctanítványainak szánta; utóbbiaknak az illatok segítettek abban, hogy belehelyezkedjenek a szerepükbe, és érzéssel táncolják el a koreográfiát.

Az illatszer megálmodója sosem tanulta a parfümkészítést

Bár Czarnecki sosem tanulta a parfümkészítést, a Sensei-ben nincs semmi, ami utalna arra, hogy ez valójában egy hozzá nem értő első komoly próbálkozása. Újdonságával a tánctanár az amerikai közönség figyelmét is felkeltette. A Sensei a Guerlain La Petite Robe Noire-jára emlékeztet, azonban izgalmasabb és merészebb annál. A finom meggy illatát a bor és a rum egészíti ki, illetve a pézsma és a bodorrózsa jegyei is megjelennek benne. A férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlott Sensei egyszerre keserű és édeskés, testes, sűrű, és nincs meg az a csípősség a fejillatában, mint a  La Petite Robe Noire-jében.

Fahéj, rum és kóla

A fahéj, a rum, a tölgyfahordó és a karamell illata keveredik a bodorrózsáéval, mindezt pedig egy borostyánhoz hasonló aroma keretezi, amely viszont nem teszi olyan púderessé a végeredményt, mint sok más keleties parfüm esetében. A Sensei inkább balzsamos, sőt, egy kis modernség is megjelenik benne egy kólás illat személyében, amelyet már az Estée Lauder Youth Dew-jában is érezhettünk. Mindez pedig egy olyan elegyet képez, amilyennel már rég nem találkozhattunk a parfümériák polcain, ám a Sensei jóvoltából újra üdvözölhetjük.

Szivardobozra emlékeztető csomagolás

A parfüm csomagolásában három különálló üvegcse található, amelyek egyenként 33 milliliteresek. A kupakjuk közös; ez zárja le az eau de toilette, az eau de parfum és az extrait de parfum verziókból összeállított kompozíciót. A három üvegcse és a kupak együtt úgy néz ki, mint egy szivardoboz; tehát a parfümnek nemcsak az illata, hanem már a külseje is figyelemre méltó.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!