akciós termékeink
2014. 11 04
Egyedi illatokat keverhetünk magunknak

Egyedi illatokat keverhetünk magunknak

A Giardino Benessere parfümkollekció megalkotásánál a készítők célja az volt, hogy az illatszerek viselői ne csak önmagukban, hanem egymással keverve is használhassák azokat, egyedi illatokat alkotva. Paolo és Tiziana Terenzi, a Giardino Benessere-sorozat („a jólét kertje”) kitalálóinak elmondása szerint a parfümöket a természet ihlette, és jótékony hatással vannak viselőik közérzetére és hangulatára.

Bárkiből lehet parfümkészítő

A készítők szerették volna, ha a parfümöket jól lehet keverni egymással, így az illatszerek mindegyike egyszerű kompozíció, amelyek jól passzolnak egymáshoz. A parfümök rajongói egyébként is megpróbálják kombinálni kedvenceiket, de általában nem elégedettek az eredménnyel: hiába rendelkezik fantasztikus illattal a felhasznált összes illatszer, azok végül furcsa szaggá állnak össze a bőrön. Paolo Terenzi elmondása szerint parfümjeik lényege, hogy a készítők feladatát a felhasználó veheti át: két fújásnyi borostyán és egy szantálfa és mirha, és máris kész a csábító illat. Ha pedig formabontóak szeretnénk lenni, keverhetjük például a tubarózsát a pacsulival.

Akár több ezer kombináció

A Giardino Benessere darabjaival több ezer kombináció áll a kísérletező kedvű hölgyek rendelkezésére. Paolo Terenzi és testvére, Tiziana egy parfümkészítő család harmadik generációját képviselik. Cégüket nagyapjuk alapította 1968-ban; ő tanította meg az unokákat mindenre, amit a parfümökről és a természetes összetevőkről tudni érdemes. A testvérpár úgy tekint a parfümökre, mint egy külön nyelvre, amellyel kifejezhetik érzéseiket. A kollekció darabjaiul olyan akkordokat választottak, amelyek nemcsak jól kombinálhatók, de egyedül is megállják a helyüket.

A parfümök természetes alapanyagokból, kézzel készültek

Mindenki szereti, ha viselhet valami egyedit; így pedig ugyanannyi pénzért számtalan parfümhöz juthat hozzá, hiszen akár már két üvegcse megvásárlásával is számtalan kombinációt alkothat: nemcsak magában használhatja a kettőt, hanem különböző arányban össze is keverheti őket. A természetes alapanyagokból, kézzel készített 100 ml-es parfümök egyenként 95 euróba (29 ezer forintba) kerülnek. Mindegyik parfüm illata egy adott összetevő köré épül. A készítők számára komoly kihívást jelentett, hogy olyan különböző akkordokat alkossanak, amelyek bármilyen kombinációban megállják a helyüket. A Giardino Benessere-sorozat darabjait így a kezdő kotyvasztók is biztonsággal használhatják, hiszen nem lehet velük mellényúlni; kombinálhatunk kettőt, de akár mind a tízet is használhatjuk saját illatunk megalkotásához.

A készítők öt évig dolgoztak a projekten

A Terenzi testvérpár számára nem kis munkát jelentett kiválasztani a tíz alapillatot. Öt évvel ezelőtt kezdtek el gondoskodni a projekten: csak akkor szerettek volna megjelenni a parfümökkel, miután megbizonyosodtak róla, hogy azok illata valóban tökéletesen harmonizál egymással. Az utolsónak elkészült illat a Vanilla Rum volt: olyasmit szerettek volna, ami kellően erőteljes és finom. Paolo Terenzi elmondása szerint imádja a vaníliát, de nem szerette volna a hagyományos változatot használni, így elkezdte több anyaggal kevergetni. Aztán egyik este rumot ittak egy barátjával, amely kilöttyent az asztalra. A fa és a rum illata olyan elegyet alkotott, hogy egyből meggyőzte Terenzit arról, egy kis vaníliával keverve ez lesz az ideális kompozíció az utolsó darabhoz. Így a parfümkészítő azonnal bevetette magát a műhelyébe, és egész éjjel dolgozott. Már a kombinálható parfümök csomagolása is szembetűnő: a női alakot mintázó üvegcse tapintása kellemes, a doboz pedig színes – a készítők elmondása szerint nemcsak a vásárlók orrát, hanem a szemét is kényeztetni szeretnék volna, hogy teljes legyen az élmény.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!