akciós termékeink
2013. 10 30
Férfias női és nőies férfiparfümök

Férfias női és nőies férfiparfümök

A parfümök világában a két nem nem különül el élesen egymástól. A világ egyik legnépszerűbb férfiillata, az Aramis például eredetileg női illatnak készült. Az 1965-ben piacra dobott parfümöt a gyártó egy korábbi női illata, az 1958-as Cabochard inspirálta. Roha Dove parfümszakértő megállapítása szerint egy parfümben alapvetően nincs semmi nőies vagy férfias; minden a marketingen múlik. Mivel a férfiparfümként árusított illatszerek 33 százalékát hölgyek vásárolják saját használatra, illetve több mint felét szintén ők veszik (párjuknak), egy parfümnek elsősorban a nők tetszését kell elnyernie – és ezzel a parfümgyártók is tökéletesen tisztában vannak.

A férfiak véleménye az illatszerekről

A férfiak a történelem során többféleképpen álltak hozzá a parfümök használatához. Egyes korokban nőiesnek tartották az illatszereket, így még azok gondolatára is elhúzták az orrukat, nem hogy magukra fújtak volna bármit is. Az ókorban a férfiak és a nők egyaránt élvezték az aromaterápia előnyeit, tekintet nélkül arra, hogy a mirha vagy épp a nárdusolaj illata nőies vagy férfias lenne-e. A viktoriánus korban a férfiak ma nőiesnek titulált, virágos parfümökkel hintették be zsebkendőjüket, hogy kifinomultabbnak tűnhessenek.

Áthágható szabályok

Manapság számtalan híres és kevésbé híres hölgy hágja át a szabályokat, és visel nőként férfiparfümöt, főként, ha szereti a testesebb, füstös, fűszeres illatokat. Angelina Jolie például bevallottan évekig viselt Bulgari Black és Carolina Herrera for Men parfümöket; Kylie Minogue pedig az ApoM pour Homme-ot (Maison Francis Kurkdjian) szereti. De a férfiak közt is akad, aki a szokatlanabb megoldást választja: Jean Hughes Angland francia színész egyik kedvenc illata például a világhírű, hölgyeknek szánt Chanel No. 5.

Uniszex parfümök

A fentiek ismeretében sok parfümgyártó nem is címkézi egyértelműen nőinek vagy férfinak parfümjeit; ezt a vásárlóra bízza. Vagy ha mégis megtenné, hozzáteszi, hogy akár a pár mindkét tagja használhatja az eredetileg az egyikük számára készült illatot. Illetve, készül számtalan uniszex parfüm is.

A legjobb férfiillatok nőknek

A Déclaration (Cartier) sikeresen ötvözi a kardamomot különböző friss jegyekkel; az eredmény egy jellegzetes, egyedi, lebilincselő illat. Az Egoiste (Chanel) fás illatába szárított gyümölcsök aromája vegyül; ennek köszönhetően pedig a hölgyek is előszeretettel emelik le párjuk fürdőszobapolcáról. A Dior Homme háttérben megbúvó gyümölcsös-íriszes illata nem jellemző a férfiparfümökre – talán ezért is használják a nők olyan szívesen. Az Eau Sauvage (szintén Dior) virágos illatát már az 1960-as évek óta élvezi mindkét nem. Az elegáns és hatérozott Équipage (Hermès) a magabiztos és dinamikus hölgyek kedvelt illata – párjukon és magukon egyaránt. Az Héritage (Guerlain) gazdas, fás, összebújós, de nem érzelgős illat; ideális azokra az estékre, amikor nem mozdulunk ki a jó meleg lakásból, de azért nem is egyedül töltjük az éjszakát. A Vétiver (Guerlain) dohányos-vetiveres, illetve a Sables (Goutal Annick) karamelles, füstös, vaníliás illata szintén jól érvényesül mindkét nem bőrére fújva.

A legjobb női illatok férfiaknak

A Poivre (Caron) intenzív, meleg, borsos illata azoknak a nőknek készült, akik szeretnek veszélyesen élni – és mivel a férfiak közt is akad ilyen, akár nekik is. A Cuir de Russie (Chanel) klasszikus, íriszes, nyírkátrányos, bőrös illatához a tweedzakó és a bőrkárpitos Bentley passzol leginkább – hogy férfi vagy nő ül benne, mindegy. A Cabochard (Grès) ciprusos, bőrös illata olyannyira hasonlít az Aramis férfiparfüméhoz, hogy nincs is benne semmi meglepő, hogy előbbit is szívesen használják az erősebbik nem tagjai.


Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!