akciós termékeink
2014. 03 10
Híres német parfümgyártók

Híres német parfümgyártók

Bár a divat fővárosaként inkább Párizst vagy Milánót szokás emlegetni, Németországban is számtalan nemzetközi divatcég található, amelyek közül sok parfümöket is forgalmaz. Ezek közül mutatunk be néhányat.


JOOP!

A JOOP! divat- és kozmetikai céget Wolfgang Joop tervező alapította 1978-ban. Első kollekciójukkal 1982-ben jelentkeztek, első parfümjük, a JOOP! Femme pedig 1987-ben került a piacra. Ezt 1989-ben a JOOP! Homme követte; mindkettő hamar igen népszerűvé vált. Wolfgang Joop 2001-ben elhagyta a céget, de a márka sikeres maradt. A cég 2008 óta a svájci központú Holy Fashion Groupé, de a parfüm- és kozmetikumlicencek még mindig a Coty birtokában vannak. A JOOP! Németország egyik legismertebb márkája, amely elsősorban a német, az osztrák és a svájci piacon van jelen. Wolfgang Joop lánya, Jette Joop szintén parfümkészítéssel foglalkozik. A cég népszerű parfümjei közé tartozik például a Go Hot Summer vagy az Electric Heat.

Hugo Boss

Az Hugo Boss divatházat Hugo Boss alapította 1924-ben. A metzingeni székhelyű német cég ma nemcsak ruházattal, hanem kiegészítőkkel és parfümökkel is foglalkozik. A vállalat a Procter & Gamble együttműködésével gyárt parfümöket. Az első illatszerüket, a Boss Number One-t 1985-ben dobták piacra. Többek közt Jean-Marc Chaillan és Pierre Wargnye parfümkészítő mesterekkel dolgoznak. Népszerű parfümjeik között szerepel például a Boss Elements Aqua és a Boss in Motion.

Esprit

Az elsősorban a fiatal korosztályt megcélzó nemzetközi divatházat, az Espritet Doug és Susie Tompkins alapította 1968-ban. A cég a sportos és kényelmi ruházat mellett kiegészítőkkel, lakásdekorációval és parfümökkel is foglalkozik. Az első női illataik 2001-ben jelentek meg. Azóta női és férfi parfümöket is gyártanak, a Coty közreműködésével. Többek közt Olivier Pescheux és Alienor Massenet parfümkészítőkkel dolgoznak. Népszerű illataik között megtalálható a Celebration vagy a Dynamic Life.

Bruno Banani

A chemnitzi székhelyű Bruno Banani 1993-ban alakult. Az alsóneműk, illetve női és férfi felsőruházat forgalmazásával foglalkozó divatház 2000 óta gyárt parfümöket a Wella közreműködésével. Többek közt Thierry Wasser és Bernard Ellena parfümkészítő mesterekkel dolgoznak. Népszerű illataik például a Dangerous és a Scent from Heaven.

Escada

Az Escada divatcéget Margaretha and Wolfgang Ley alapította 1978-ben Münchenben. A cég neve portugálul lépcsőházat jelent. A színes és mintás ruháiról ismert Escada 1990 óta foglalkozik parfümökkel. Első illatuk az Escada Margaretha Ley volt. Az 1990-es években számos női és férfi parfümmel jelentkeztek; sikerük máig töretlen. Nemcsak ruháikra jellemző a feltűnő stílus, parfümjeik csomagolása is különleges: szokatlan formájú üvegcsékben és színes dobozokban kerülnek forgalomba. A cég főként a fiatal korosztályt célozza meg gyümölcsös-virágos parfümjeivel. Illatszereiket a Procter & Gamble közreműködésével gyártják, többek közt Pierre Bourdon és Dominique Ropion parfümkészítőkkel dolgoznak. Népszerű Escada-parfümök a Desire Me vagy a Cherry in the Air.

S. Oliver

Az s.Oliver divatcéget 1969-ben alapították a bajorországi Würzburgban. A vállalat első butikját Sir Oliver néven nyitotta. A cég nevét Charles Dickens Twist Olivér című regénye inspirálta, illetve azon angol divatbutikok, amelyek elnevezésében a Sir szó szerepel. Amint női ruházattal is elkezdtek foglalkozni, elhagyták a Sirt, és az s.Oliver névre váltottak. A férfi- és női ruházatot, kiegészítőket, napszemüvegeket és parfümöket forgalmazó cégnek mára kétezer üzlete van harminc országban. Első parfümjeik, a fűszeres férfiillat, a Hot Edition Men és a virágos női illat, a Hot Edition Women 2006-ban jelentek meg. Népszerű termékeik közé tartozik a Love és a Soulmate.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!