akciós termékeink
2013. 03 30
Hogyan állapíthatjuk meg egy parfüm eredetiségét?

Hogyan állapíthatjuk meg egy parfüm eredetiségét?


Azt hihetnénk, ha egy parfüm drágább, biztosan jobb és az illata is tovább is tart. A válogatott alapanyagok tényleg többe kerülnek, ám nem garantált, hogy egy márkásnak feltüntetett parfüm valóban jobb minőségű is. Ha szeretnénk meggyőződni róla, hogy jól választunk, érdemes tájékozódnunk arról, hogyan állapíthatjuk meg egy parfüm eredetiségét.Az illat tartóssága és az ár nem mindig mérvadó

 

Az, hogy az illat mennyire tartós, nem mérvadó, hiszen lehet, hogy mi már nem érezzük magunkon a parfümöt, mert egy idő után hozzászokunk, mások viszont igen, esetleg túlságosan is. Ezt illetően még ugyanazon márka különböző termékei között is lehet különbség. A magas ár szintén nem egyértelmű bizonyíték arra, hogy egy parfüm eredeti. Természetesen, ha egy parfümériában látunk egy adott terméket, majd ugyanazt az interneten, egy aukciós oldalon is megtaláljuk tizedannyiért, valószínű, hogy az utóbbi nem eredeti. Az árat illető, csekély mértékű eltérés viszont nem garantálja sem azt, hogy a drágább eredeti, sem azt, hogy az olcsóbb hamis. Természetes, hogy egy webáruházban olcsóbban kínálják ugyanazt a terméket, mint például egy bevásárlóközpontban található üzletben. Fontos tudnunk, hogy internetes vásárlás esetén a felbontatlan terméket nyolc napon belül indoklás nélkül visszaküldhetjük. Ha már felbontottuk a terméket, akkor is visszaküldhetjük, de ekkor már alaposan meg kell indokolnunk, miért tesszük. A reklamációt mindig írásban küldjük el, hogy nyoma maradjon. Lehetőség udvarias levelet írjunk, és ne fenyegetőzzünk rendőrséggel vagy bírósággal – legalábbis első alkalommal semmiképpen.

 

Kódszám és űrtartalom

 

Minden eredeti parfümön szerepel egy kódszám, a dobozon, illetve az üvegen egyaránt; ez a két szám általában azonos. A dobozokra a számot dombornyomással vagy lézerrel viszik fel. Ezeket mindenképp ellenőrizzük. Előre nézzünk utána, hogy a választott parfümnek milyen a csomagolása, van-e esetleg belőle több változata is (mert például a gyártó nemrég újított, így még a régi, de már az új verzió is kapható). Arról is tájékozódjunk, milyen űrtartalmú kiszerelésben létezik az adott parfüm. Így, ha például az csak 10 ml-es és 80 ml-es kiszerelésben elérhető, a 100 ml-es üvegcsében kapható változat biztosan hamisítvány.

 

Mikor kezdjünk gyanakodni?

 

Feltűnő, ha egy boltban csak és kizárólag 100 ml-es kiszerelésű, jelenleg divatos parfümöket árulnak, nincs sem kisebb kiszerelés, sem nagy választék, minden ugyanannyiba kerül, és a parfümök szettben sem kaphatók. Az olcsó hamisítványokat ugyanis nem éri meg kis kiszerelésben gyártani, hiszen azt már nagyon olcsón kellene adniuk. A szetteket pedig nehezebben nem tudják hamisítani, hiszen ott a parfüm mellett a többi, mellé csomagolt illatszert vagy a hozzá járó neszesszert is le kellene utánozni.

 

Webáruházak és aukciós oldalak

 

Egy webáruház esetén a kicsit alacsonyabb még nem, de a feltűnően alacsony ár már gyanús. Az is, ha a bolt nem ad meg elérhetőséget, cégnevet, címet vagy telefonszámot, hiszen így probléma esetén nem tudunk reklamálni. Ha aukciós oldalon vásárolunk, az aukció lezárulta után megkapjuk az eladó elérhetőségét. Ha ő nem árul el magáról semmit, egy ingyenes e-mail címről veszi fel velünk a kapcsolatot, és csak egy meghatározott helyen hajlandó találkozni (amely nem egy bolt, hanem valamilyen nyilvános hely), szintén gyanakodhatunk. A sok negatív értékelés is árulkodó; illetve az is, hogyan reagál rájuk az illető. A hárítás, az ingerültség, és a homályos beszéd általában hazugságról árulkodnak.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!