akciós termékeink
2013. 12 02
Hogyan csomagoljuk be az ajándékba szánt parfümöt?

Hogyan csomagoljuk be az ajándékba szánt parfümöt?

A parfüm nem feltétlenül sablonos ajándék, akár karácsonyra is jó meglepetés lehet, ha időt szánunk arra, hogy kiderítsük, mi is illik az illető stílusához. Fokozhatjuk az élményt, ha nemcsak maga az ajándék kiválasztásába fektetünk energiát, hanem a méltó csomagolásba is. Nincs nehéz dolgunk, hiszen a parfümös doboz szabályos alakja jelentősen megkönnyíti a helyzetünket, és számtalan egyedi megoldást tesz lehetővé.


Különleges papírok

A legkevésbé fantáziadús megoldás, ha egy ajándékszatyorba tesszük a parfümöt. Ha mindenképp ezt választjuk, legalább készítsük el mi saját kezűleg a szatyrot, ne boltban vásároljuk. A hagyományos változatot, a csomagolópapír és a színes szalag kettősét feldobhatjuk, ha valamelyik – vagy akár mindkettő – helyett egy szokatlanabb megoldást választunk. Érdekes hatást kelt például egy fekete-fehér újságpapír, a színes krepp-papír, a sima fehér másolópapír vagy a barna csomagolópapír is, egy dekoratív szalaggal. Egy régi képregénybe, tapétába, naptárlapba is csomagolhatunk. A masni a hagyományos műanyag mellett készülhet bársonyból vagy vászonból is. Az egyszerű fehér vagy egyszínű papírt feldobhatjuk különböző újságból kivágott vagy kinyomtatott képekkel, illetve színes nyomdával.

Kis vászonzsákok

A parfümös dobozt vagy akár csak magát az üvegcsét belecsúsztathatjuk egy kis vászonzsákba, és a zsineget a száján összehúzva díszíthetjük egy kis fenyőággal vagy tobozzal. Kártyát is készíthetünk mellé egy karácsonyi üdvözlőlapból kivágott kép felhasználásával. Szaloncukorformát is adhatunk az ajándéknak, akár papírba, akár egy színes vagy mintás textildarabba csomagoljuk.

Masnivariációk

A színes szalag helyett másból is lehet a masni. Tegyünk a csomagra egy masni alakú tésztát – ezt akár be is festhetjük előtte. De egy – igazi vagy mű – virág is szolgálhat „masniként”: a virág fejét kétoldalú ragasztószalaggal rögzítsük a csomag tetején vagy oldalán. Ha a parfümöt zsákba vagy szaloncukorformára csomagoljuk, a csomag száját egy dekoratív hajgumival is összefoghatjuk – a „masnit” kibontás után pedig megkaphatja a megajándékozott kislánya. Bármilyen színes papírcsíkból lehet kreatív masni, ha azt előtte lyukasztógéppel telelyuggatjuk. A „hulladék” pedig jó szolgálatot tesz majd szilveszterkor konfettiként. De díszíthetjük a csomagot masni helyett a már említett fenyőággal és tobozzal, de akár fagyönggyel, gyöngyökkel, madártollakkal, dióval, mogyoróval, falevelekkel vagy ágacskákkal is.

Papír helyett nejlonzacskó

Névtáblát is tehetünk az ajándékra, így biztosan nem keverjük majd össze a meglepetéseket. Ez nemcsak papírból készülhet, hanem akár egy vékony falapocskából is. Ezt egy természetes hatású zsineggel rögzítsük a csomagra. Nincs szükség masnira, ha a parfümöt nem papírba, hanem kis színes nejlonzacskókba csomagoljuk. Válasszunk ki három különböző színűt, tegyük őket egymásba, majd helyezzük bele a dobozt. A zacskók száját kössük össze, vágjuk középen szét a füleket, hajtogassuk ki, és rendezzük el dekoratívan.

„Kettő az egyben” ajándék

Egy falinaptárból is kivághatunk egy dekoratív képet, és használhatjuk díszcsomagolóként. Nemcsak a decemberi, fenyőfát vagy havas tájat ábrázoló naptárlapot használhatjuk, de lehetőleg azért ne virágosat válasszunk. A nagyobb parfümösdobozokat akár egy összehajtogatott, dekoratív konyharuhába is csomagolhatjuk – akár téglalap alakúra, akár úgy, mint egy borosüveget. Egy egyszínű szalaggal átkötve máris kész a divatos és praktikus, „kettő az egyben” ajándék.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!