akciós termékeink
2014. 07 07
Júniusban Los Angelesben találkoznak a kézműves parfümök gyártói

Júniusban Los Angelesben találkoznak a kézműves parfümök gyártói

Idén második alkalommal rendezik meg a kézműves parfümök gyártóinak találkozóját, a FRAGments elnevezésű rendezvényt. Az eseményre Los Angelesben kerül sor június 7-én. A rendezvény neve az ’illat’ jelentésű fragment és a ’mozgalom’ jelentésű movement szavakból ered; maga a fragment (’töredék’) kifejezés pedig arra utal, hogy a kézműves parfümöket készítő orrok mindegyike része egy nagy egésznek, ami a legkülönbözőbb irányzatokat egyesíti.

Saját készítésű parfümök

 

A FRAGments azon parfümkészítők seregszemléje, akik maguk tervezik meg, készítik el, palackozzák és hirdetik saját illatszereiket. Az első FRAGmentst 2013. június 22-én tartották Los Angelesben, Clare Graham parfümkészítő galériájában.

 

Kiállítás és előadások

 

Az ingyenes rendezvény idén Bradley Thordarson műtermében, a Skinny Studióban kap helyet; 12-től 18 óráig rengeteg program és érdekes kiállítások várják a látogatókat. A megnyitó előtt dr. Ellen Covey, az Olympic Orchids parfümház tulajdonosa tart előadást az illatok érzékeléséről. A jelenlegi tervek szerint a kiállításon 14 parfümház vezetője vesz részt: Ellen Covey-n kívül ott lesz Sherri Sebastian a Sebastian Signs, Irina Adam a Phoenix Botanicals, Paul Kiler a PK Perfumes, Tania Reuben a Pure Natural Diva, Heather Kauffman a Jolie Laide Perfume, Amber Jobin az Aether Arts Perfume, Dawn Spencer-Hurwitz a DSH Perfumes, Libby Patterson a Libby Patterson Organics, Mario Gomez a Mario Tomas Perfumes, illetve Lisa Fong az Artemisia Natural Perfume képviseletében, valamint Iris Moore, Martynka Wawryzniak és Daniel Krasofski parfümkészítők. A továbbiakban a résztvevő parfümházak közül mutatunk be néhányat.

A résztvevő parfümházak

·         Sebastian Signs

A Los Angeles-i Sebastian Signs mottója szerint „a luxusnak mindenkinek az életében helyet kell kapnia”. A parfümház alapítója, az eredetileg vegyész végzettségű Sherri Sebastian Manhattanben tanult parfümkészítést, majd 2003-ban elindította vállalkozását. A Sebastian Signs parfümjei természetes, általában növényi alapanyagokból készülnek, és a klasszikus, illetve a modern stílust képviselik. Népszerű illatai például a Leaf, a Root vagy a Seed.

·         Olympic Orchids

Az Olympic Orchids Artisan Perfumes egy amerikai parfümház, amelynek illatszerei az orchidea illatának változataiból merítenek. A cég tulajdonosa, Ellen Covey saját csendes-óceán-parti orchideafarmján termeszti a parfümalapanyagokat. Népszerű parfümjei például a Blackbird, az Elektra vagy a Little Stars.

·         Phoenix Botanicals

A szintén amerikai Phoenix Botanicals természetes, növényi alapanyagokból készült parfümöket és testápolószereket kínál. A céget Irina Adam gyógynövényszakértő alapította 2005-ben, aki bevételének 10 százalékával a Woodstock Állatrezervátumot támogatja. A parfümház népszerű illatai például a Lavender Noir, a Love Potion vagy a Triple Vanilla.

·         DSH Perfumes

A DSH Perfumes alapító festőnő, Dawn Spencer Hurwitz már 1991 óta otthonosan mozog a parfümök világában. Illatszereit elsősorban a művészetek, az irodalom és a minket körülvevő világ inspirálja. Ismert parfümjei például az Ancient Air, az Eucalyptus vagy az Arabian Rose.

·         Artemisia Natural Perfume

Az Artemisiát az eredetileg hegedűművészként tevékenykedő Lisa Fong alapította. Fong 2002-ben kezdett el komolyabban foglalkozni az illatszerekkel, miután elvégezte Mandy Aftel orr tanfolyamát. Az Artemisia-parfümök a föld és a víz illatát idézik, édes, virágos jegyekkel keverve azt. Természetes, érzéki illatuk minden korosztályt magával ragad. A parfümház népszerű illatai között szerepel például a Havana, az Orchard vagy az Eros.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!