akciós termékeink
2014. 10 08
Kávés parfümök

Kávés parfümök

Egy csésze forró feketekávéval jól indul a nap: egyesek el sem tudják képzelni, hogy munkára gondoljanak, amíg el nem fogyasztották a reggeli aromás italt. Mások viszont nem egyszerűen ébresztőként tekintenek rá, hanem élvezeti cikként: imádják a hozzá fűződő szertartást, az ízét, az illatát.


A kávés parfümök illata gyengébb, mint a reggeli italé

Az utóbbit nemcsak a csésze gőzölgő tartalmának jóvoltából élvezhetjük, hiszen magunkra is fújhatjuk a kellemes, aromás, kesernyésen édes illatot. A kávés parfümök természetesen sokkal finomabb formában tartalmazzák az illatanyagot, így nem fogjuk úgy érezni magunkat, mintha magunkra öntöttünk volna egy bögre kávét. A frissen őrölt vagy lefőtt kávé illatát általában még azok is szeretik, akik egyébként inkább teával ébrednek; így kollégáink biztosan nem bánják majd, ha reggelente megérzik rajtunk a semmivel össze nem téveszthető aromát.

A kávé Etiópiában őshonos

A kávébab a Coffea nembe tartozó örökzöld cserjék termése, amelyek eredetileg Etiópiában őshonosak. A növény azonban hamar átkerült az Arab-félszigetre, majd Indiában, Jáva és Szumátra szigetén, Guyanában, Brazíliában, Kubában, Jamaicában, Guatemalán, Costa Ricán és más vidékeken is elkezdték termeszteni. A kávé népszerűsége egyre nőtt, és egyre több ország csatlakozott a kávétermesztők népes táborához: ma Kolumbia, Indonézia, Vietnam, Mexikó, Honduras és Peru játsszák a vezető szerepet a világ kávégyártásában.

Az aromás ital az egyik legnépszerűbb

A kávé mára a világ egyik legkedveltebb itala. A növény 3–5 év után hoz termést, amely 9 hónap alatt érik meg. A parfümgyártásban is szívesen használják az aromáját – illetve, manapság már inkább annak szintetikus változatát. A kávé a kedvenc illatszerünk alkotórészeként segít abban, hogy energikusan induljon a nap. Az alábbiakban bemutatunk néhány népszerű kávés illatot.

Népszerű kávéillatú parfümök

Coffee (O Boticario)

A 2000-es években piacra dobott Coffee egy egyedi illat, meleg, ellenállhatatlan és felejthetetlen. A fejillatában bergamottcitromos, almás és zöld leveles jegyek érvényesülnek. Ezután veszi át a terepet a szívillat, amelyben a jázmin, a narancsvirág és a kávé dominál. A parfüm alapillatában pedig a benzoé, a borostyán, a pézsma, a szantálfa, a vanília és a kávéolaj aromája kerül az előtérbe. A Coffee 100 ml-es Eau de Parfum-ként (EDT) kapható.

Black Coffee (Monotheme Fine Fragrances Venezia)

A Black Coffee egy keleties, fűszeres illat nőknek és férfiaknak. A fűszereken és a kávén kívül a mézes és a virágos jegyek dominálnak benne.

A*Men Pure Coffee (Thierry Mugler)

A*Men Pure Coffee egy keleties illat férfiaknak. A 2008-ban piacra dobott illatszer Jacques Huclier orr munkája. A parfümöt magunkra fújva pacsulis, pézsmás, kávés, vetiveres és cédrusos jegyeket érezhetünk.

Comme des Garcons Series 7 Sweet: Wood Coffee (Comme des Garcons)

A Comme des Garcons Series 7 Sweet: Wood Coffee egy keleties unisex illat. A parfüm 2005-ben került a boltok polcaiba. Fejillatában a gyömbér, a medvecukor és a kardamom érvényesül; a szívillatában a mandulás és a kávés jegyek dominálnak; az alapillatában pedig vanília, fás jegyek és indiai pacsuli érezhető.

Caffe Delle Vergini (Hilde Soliani)

A Caffe Delle Vergini egy fás, aromás illat férfiaknak és nőknek. A 2003-ban piacra dobott illatszer Hilde Soliani parfümkészítő munkája. A parfüm fő alkotóeleme a kávén kívül a vetiver.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!