akciós termékeink
2014. 02 18
Kókuszos parfümök

Kókuszos parfümök


A kókusz igen sokoldalú növény: fogyaszthatjuk italként, süteményként, de illóolaját testápolók, tusfürdők, naptejek más tisztálkodószerek és parfümök gyártásánál is használják. Illata egzotikus, édes, tejes, vaníliás és buja. Egy kókuszos parfümöt magunkra fújva máris a tengerparton érezhetjük magunkat, a strandon, a homokban, egy pálmafa alatt fekve, a tenger zúgását hallgatva. A kókuszdióhoz hasonló gyümölcs a régészeti leletek szerint már 15 millió évvel is létezett: a fosszíliára Új-Zélandon bukkantak rá a tudósok. A kemény héjú kókusz őshazája Dél-Afrika, a Gangesz vidéke és Dél-Amerika; a magas hőmérsékletet, az esőt és a magas, 80 százalék feletti páratartalmat szereti.

A kókuszvíz népszerű ital

A kókuszdiónak nincs köze a dióhoz, csak kemény héja miatt hívják így; valójában a pálmafélék közé tartozik. Minél fiatalabb a gyümölcs, a húsa annál vékonyabb és zselészerűbb. Ahogyan öregszik, a belseje keményebb és vastagabb lesz. A kókuszvíz a trópusi országokban, például Délkelet-Ázsiában, a csendes-óceáni szigeteken, Brazíliában és Hawaii-on igen népszerű ital. Baktérium-, vírus- és gombaölő hatása miatt előszeretettel használták különböző betegségek megelőzésére és kezelésére is, külsőleg és belsőleg egyaránt. Nagy mennyiségben tartalmaz laurinsavat, amely erősíti az immunrendszert.

Olaját általában hordozóolajként használják

A kókuszolajat a kozmetikumok és parfümök gyártásánál általában hordozóolajként, azaz más illóolajok hígítására használják. A tiszta kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd, sokáig eláll, és főzésre-sütésre is használják. A frakcionált kókuszolajat tovább tisztítják, ezt alkalmazzák hordozóolajként, főként azok a parfümkészítők, akik nem szeretnek alkoholt használni. Ez a legkönnyedebb hordozóolaj, így egyszerűen használható pumpás üvegcsékben is. Gyorsan beszívódik a bőrbe, ezért ideális masszázsolaj-alapanyag. Jól keveredik más illóolajokkal, és olcsón beszerezhető.

Sokféle illattal alkot kellemes elegyet

Egy kókuszos parfüm lehet friss vagy csábító is, attól függően, hogy a kókuszillatot mivel elegyítik benne. Az egyik legnépszerűbb kókuszos parfüm a Crystal Noir (Versace), amelyben a trópusi gyümölcs illata gardéniával, citrusos jegyekkel és friss cseresznyével keveredik. Kedvelt a Hypnotic Poison (Dior) is, amely meleg (kókusz, vanília) és hideg (jázmin, ánizs) jegyek elegye. A Coco Extreme (Comptoir Sud Pacifique) az intenzívebb illatok rajongóinak kedvence: ebben a kókusz mellett a vanília és a mandula érezhető.

Más gyümölcsökkel is keverhető

A CSP-nek vannak más kókuszos illatai is, amelyekben a kókusz vaníliás, tejes, vaníliás és fügés (Coco Figue), illetve vaníliás és banános (Vanille Coco) jegyekkel keveredik. A Profumi del Forte (Vittoria Apuana) szintén banános-kókuszos, de nemcsak nyáron, hanem ősszel is ideális viselet. Ennek van egy egzotikusabb, kifejezetten nyári változata is, amely naranccsal és grépfrúttal kevert kókuszt tartalmaz; olyan, akár egy finom koktél. A Tahitian Holiday (Avon) a trópusi vakációk hangulatát idézi, az Exotic Coconut (Bath and Body Works) egzotikus gyümölcsök, pézsma, vanília és piros bogyósok illatával vegyíti a kókuszt, a Coconut Lime Verbena (szintén Bath and Body Works) pedig a lédús gyümölcsök friss illatával hódít. További népszerű kókuszos parfümök például a Vacances Liquide (Memoire Liquide), az Eau Gourmande Almond Coconut (Laura Mercier), a Coconut Passion 

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!