akciós termékeink
2013. 01 30
Milyen parfüm illik hozzám?

Milyen parfüm illik hozzám?

Melyik parfüm illik hozzám? Biztosan sokat felteszik a kérdést maguknak. Ismerje meg cikkünk segítségével az illatcsaládokat és találja meg, melyik illik Önhöz a legjobban.


Ha évek óta ugyanazt a parfümöt használjuk, és már nagyon szeretnénk kipróbálni egy új illatot, rájövünk, hogy igazából fogalmunk sincs, mi illene hozzánk. Ugyanabból az illatcsaládból válasszunk egy másik márkát, vagy passzolna a személyiségünkhöz egy másik, teljesen más típusú parfüm is? Nem célszerű találomra leemelni egy üvegcsét a polcról, majd egy gyors szaglászás után a kosarunkba tenni; hiszen könnyen lehet, hogy később otthon, egy fontos alkalom előtt magunkra fújva szembesülünk majd azzal, hogy az adott parfüm egyáltalán nem illik hozzánk. Nem is értjük, hogyan választhattuk ki a boltban, mintha akkor teljesen más illata lett volna… Hogy elkerüljük ezt, célszerű átgondolnunk néhány szempontot parfümvásárlás előtt.

Illatcsaládok

A parfümök általában az öt alap illatcsalád egyikébe sorolhatók. Többen a frissebb, citrusos illatokat szeretik, mások viszont valami édesebbre vágynak. Ha megtaláljuk, melyik a mi világunk, ezen belül már könnyebben keresgélhetünk.

Virágos

A virágos parfümök hagyományos, finoman nőies illatok. A romantikusabb hölgyek kedvencei, akik öltözékükkel és sminkjükkel is ezt a vonalat követik. Ezek az illatok minden korosztály számára ideálisak, minden alkalomra. A virágos parfümök leggyakoribb összetevői a rózsa, az ibolya, az orgona, az ylang-ylang, a gyöngyvirág és a jázmin.

Gyümölcsös

Egy gyümölcsös parfüm főleg fiatalok számára és főként nyáron ideális választás. Az energikus, sportos, modern nőkhöz illenek leginkább, akik szeretik a friss, citrusos illatokat. A gyümölcsös parfümök gyakori összetevői a málna, az alma, az őszibarack, a cseresznye, a ribizli vagy a dinnye.

Zöld

A zöld, füves parfümök kevésbé tolakodóak, visszafogottak, és elsősorban a fiatalos, természetkedvelő hölgyekhez illenek. Akkor lehet jó választás egy ilyen illat, ha szeretünk kirándulni, sportolni, nem kedveljük az erős, fűszeres illatokat, és legszívesebben egy zöld mezőn élveznénk a frissítő szellőt. A zöld illatok gyakori összetevői a jácint, a borostyán, a galbanum vagy a petitgrainolaj.

Fás

A fás parfümök az erdő illatát idézik. Elsősorban szintén a természetkedvelő, kirándulni szerető hölgyek kedvencei lehetnek, azonban ezek erősebbek, aromásabbak a zöld illatoknál. Összetevőik között általában megtaláljuk a cédrust, a pacsulit, a szantált, a vetivert vagy a tölgyet, de egyes fás parfümök enyhén citrusos jelleget is magukon hordozhatnak.

Keleti

A keleti vagy orientális parfümök gazdagok, teltek, érzékiek és egzotikusak. Azon hölgyek számára ideálisak, akik kedvelik az erősebb illatokat, és lételemük a csábítás. Különösen egy elegánsabb alkalomra érdemes befújni magunkat ezen illatcsaládhoz tartozó parfümökkel. A keleti illatok gyakran tartalmaznak vaníliát, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget vagy pézsmát.

Illatpróba

Nem elegendő, ha csupán az üvegcse tetejét vesszük le, és beleszagolunk a parfümbe, vagy egy papírcsíkon próbáljuk ki, ugyanis a saját testünkön később akár teljesen másképp fog hatni az adott illat. Így mindig fújjunk belőle a csuklónkra, várjunk egy kicsit, majd szagoljuk meg. Ha többféle parfümöt szaglászunk végig egymás után, már nem fogjuk olyan jól érezni az illatokat, így érdemes időnként egy kis szünetet tartanunk.

Ne vásároljunk meg egy parfümöt csak azért, mert egy ismerősünkön vagy barátunkon nagyon tetszik. A parfüm illata mindig keveredik viselője testének természetes illatával, így a végeredmény más-más hölgy esetében nagyon különböző lehet. Szánjuk rá az időt, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább illőt, hiszen egy jó parfüm hozzáad a megjelenésünkhöz, egy nem megfelelően kiválasztott viszont elronthatja az összhatást.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!