akciós termékeink
2013. 04 04
Mit tegyek, hogy az illat tovább tartson?

Mit tegyek, hogy az illat tovább tartson?


A történetírók művei szerint Kleopátra, Egyiptom királynője úgy csavarta az ujja köré Marcus Antoniust, hogy Vénusznak öltözve, egy arannyal és ezüsttel megrakott hajón ment elé, és olyan parfümöket viselt magán, amelyek illatát már a parton is érezni lehetett. Már az ókorban is ismeretes volt, hogy a másik nemet az orránál keresztül lehet a legkönnyebben megfogni. Viszont akármilyen drága parfümöt vásárolunk is, ha magunkra fújva az illat hamar elillan, és mire megérkezünk a randevú helyszínére, már semmi sem érződik belőle. Szerencsére azonban pár apró trükkel megőrizhetjük a csábító illatokat.


A parfümöt öltözködés előtt fújjuk magunkra

 

A parfüm illatanyagait a test melege és a kémiai reakciók aktiválják, így sokkal erőteljesebb lesz az illat, ha az nem a ruhánkkal, hanem a bőrünkkel érintkezik. Ráadásul, a ruhánkon foltot is hagyhat a parfüm. A selyem például kifejezetten érzékeny: az állati fehérjékből felépülő anyag a parfümben található alkohollal érintkezve roncsolódik. A színezett anyagokból kioldódhat a festék, és ki is fakulhatnak.

 

Oda fújjuk a parfümöt, ahol a legvékonyabb a bőr

 

A parfümöt oda fújjuk, ahol a legvékonyabb a bőr: például a fül mögé, a csuklóra, a könyök- vagy térdhajlatba; illetve bárhova, ahol az ujjunkat a bőrünkre szorítva ki tudjuk tapintani a pulzusunkat. Ugyanis ezeken a helyeken az erek közvetlenül a bőr alatt futnak, felmelegítve az adott területet, így a parfüm illata erősebben érződik, és tovább megmarad. Több pontra is fújhatjuk az illatszert, de azért ne az összesre. A parfümöt körülbelül húsz centire tartsuk a testünktől. Akár fújjuk a parfümöt, akár az ujjunkat az üvegcse szájára szorítva adagoljuk, ne dörzsöljük azt a bőrünkbe. Ugyanis, így a parfümmolekulák sérülnek, az illat pedig megváltozik, vagy akár teljesen eltűnik.

 

Tartsuk a parfümöt sötét, hűvös helyen

 

A túlzott hőség és a tűző nap károsítják a parfüm összetevőit, akkor is, ha az üveget gondosan zárva tartjuk. Egyes aromák módosulhatnak, és a finom illatból valami teljesen más lesz, mire újra használjuk a parfümöt. A könnyedebb illatok és a kevésbé koncentrált illatszerek a legérzékenyebbek a környezeti hatásokra. Az összetevőktől függően a tűző napon hagyott parfümöt magunkra fújva kipirosodhat és viszketni kezdhet a bőrünk. Tehát tartsuk az illatszert hűvös, sötét helyen, például egy szekrényben a hálószobában. Ne tároljuk a fürdőben se, ugyanis a párás levegő bejuthat az üvegbe. Ha épp nincs olyan hely a lakásban, amely védve lenne a párától és a hőségtől, például egy esős nyáron, inkább tegyük be az üvegcsét a hűtőszekrénybe.

 

Vásároljunk pumpás üvegben kapható parfümöt

 

Inkább a pumpás üvegben kapható parfümöket válasszuk a dugósak helyett, ugyanis így kevesebb levegő jut be az üvegcsébe. De át is önthetjük legújabb szerzeményünket egy régi, pumpás parfümösüvegbe. Először öblítsük át alkohollal az üveget, hogy eltávolíthassuk a régi illatot, majd mossuk ki vízzel, és hagyjuk a levegőn megszáradni.

 

A bőrtípusnak megfelelő mennyiségű parfümöt használjunk

 

Bőrtípusunk megállapítása nemcsak akkor fontos, ha arcápoló krémet, hanem akkor is, ha parfümöt vásárolunk. A parfümben található alkohol gyorsabban elpárolog a száraz, mint a normál vagy a zsíros bőrről. Ha száraz bőrünkre hidratáló krémet használunk, válasszunk illatmenteset vagy olyat, amelynek illata hasonlít a parfümünkéhez, így azok nem oltják ki egymást. A zsíros bőrűek parfümhasználat szempontjából szerencsésebbek: rajtuk tovább érezhető a parfüm illata, bárhova is fújják.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!