akciós termékeink
2013. 08 04
Nappali és éjszakai parfümök

Nappali és éjszakai parfümök


Amikor azon gondolkozunk, melyik parfümöt emeljük le a fürdőszobaszekrény vagy a drogéria polcáról, nem elég, ha az ízlésünk alapján döntünk. Azt is figyelembe kell vennünk, melyik fejezi ki a személyiségünket, hiszen legyen bármilyen finom illatú egy parfüm, ha nem illik hozzánk, csak rontja majd az összehatást, nem javítja. Illetve van egy másik fontos szempont is: az sem mindegy, hogy nappalra keresünk parfümöt, például a munkahelyünkre vagy egy kirándulásra; illetve éjszakára, például egy partira, színházba vagy randevúra.


A diszkrét és a csábító

Az alapvető különbség az elsősorban nappalra és az éjszakára ajánlott parfümök között, hogy az előbbiek inkább szolidabb illatúak, frissek, könnyedek és fiatalosak; míg az utóbbiak testesebbek, merészebbek, kihívóak, erotikusabbak, és jobban kihangsúlyozzák viselőjük nőiességét. Vannak olyan parfümök, amelyek nappalra és éjszakára egyaránt viselhetők (mint például a Cerruti 1881), ugyanis elég diszkrétek az előbbihez, ugyanakkor egyben elég izgalmasak az utóbbihoz. A nappalra ideális parfümök leginkább a virágos vagy citrusos, míg az éjszakaiak a keleties illatok közül kerülnek ki.

Alkalom szerint

A munkahelyünkre, aerobikóra vagy konditermi edzés utánra, kirándulásra, baráti találkozóra, piknikre, üzleti tárgyalásra nappali parfümöt válasszunk; ezekre az alkalmakra túl tolakodó lenne egy erőteljes, egzotikus illat. Egy szakmai programon üzleti partnereink valószínűleg nem is vennének elég komolyan, ha egy oda nem illő parfümtől illatoznánk. Egy figyelemfelkeltő éjszakai parfümhöz pedig megfelelő öltözék is dukál, ugyanis enélkül az illat nem csábító lesz rajtunk, hanem furcsa. Érdemes legalább kétféle parfümöt beszereznünk, és ezeket váltogatnunk aszerint, hogy épp nappalra vagy egy éjszakai programra keresünk megfelelő kiegészítőt. Ha jelenleg nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyszerre több márkás illatszerünk legyen, inkább nappali parfümöt használjunk éjszakára, mint fordítva.

Nappali parfümök

Nappali parfümnek olyan illatot válasszunk, amely nem túl tolakodó, így senkit nem fogunk zavarni azzal, ha magunkra fújjuk. Biztosan mi sem örülnénk neki, ha a szomszéd asztalnál ülő kollégánk egy merész, erős illatú parfümöt fújna magára, és azt kellene szagolnunk egész nap – vagy épp a buszon ülne mellénk egy erősen illatozó hölgy. A nappali parfümök leginkább virágos, citrusos illatúak, gyakori összetevőjük a citrom, a lime, a narancsvirág, a dinnye, a cédrus vagy a magnólia. Népszerű nappali illat például a Beauty (Calvin Klein), a Pure (DKNY), a Peace, Love & Juicy Couture (Juicy Couture), a Miss Pucci (Emilio Pucci) vagy a Bliss (Bliss Spa).

Éjszakai parfümök

Ha randevúnk lesz, színházba készülünk, céges partira vagyunk hivatalosak, vagy bulizni indulunk barátainkkal egy elegáns klubba, bátran választhatunk merészebb parfümöt. A testesebb, feltűnőbb illatokkal garantáltan felkeltjük majd az ellenkező nem figyelmét. Az éjszakára ideális parfümök legtöbbje az orientális illatcsaládból kerül ki. Ezek a parfümök csábítóak és erotikusak, és igazi nővé teszik viselőjüket; ezért leginkább a magabiztos hölgyek számára ideálisak, akik nem bánják, ha a figyelem középpontjába kerülnek. Az éjszakai illatok gyakori összetevői a vanília, az orchidea, a borostyán, a jázmin vagy a fahéj. Népszerű éjszakai illat például a Bombshell (Victoria’s Secret), a Play for Her (Givenchy), a Guilty (Gucci), a Womanity (Thierry Mugler) vagy a Beverly Hills (Giorgio).


Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!