akciós termékeink
2013. 11 18
Ne dobjuk ki az üres parfümös üvegeket!

Ne dobjuk ki az üres parfümös üvegeket!

Természetesen a parfümös üveg lényege az, ami benne van; de ez a tény nem jelenti azt, hogy ne valósíthatnánk meg kreatív ötleteinket a kiürült üvegcsék felhasználásával. Így amellett, hogy megóvjuk környezetünket, számtalan egyedi dísztárgyat és praktikus kiegészítőt készíthetünk.

Díszek

A szebb, különlegesebb, egyedibb üvegcséket ne dobjuk ki, hanem egyszerűen állítsuk egymás mellé a polcra, vagy tegyük be a vitrinbe. Utóbbi jobb megoldás, hiszen így kevésbé porosodnak. Nem csak üresen állíthatjuk ki őket; tölthetünk beléjük például ételfestékkel színezett vizet vagy színes homokot is. Az üvegeket befesthetjük, és díszíthetjük csillámokkal vagy gyöngyökkel. A keskenyebb üvegcséket bele is ragaszthatjuk egy üres képkeretbe, és a falra függeszthetjük – ha a keret antik jellegű, még szebb lehet az összhatás. Megfelelő biztonsági intézkedések mellett a színes üvegeket összetörhetjük, és mozaikot rakhatunk ki belőlük.

Gyűjtemény

Az egyedi gyártású parfümök üvegei sokat érhetnek, így ha gondoljuk, megpróbálhatjuk értékesíteni őket internetes aukciós oldalakon. Mielőtt időt szánnánk a hirdetések feltöltésére, nézzünk utána, hogy a parfüm valóban ritkaságnak számít-e.

Illatosító

Az üvegcsék alján általában mindig marad pár csepp parfüm, amelyet nem tudunk kinyerni pumpálással. Vegyük le az üveg tetejét, és állítsuk be a ruhásszekrény valamelyik polcára vagy a fehérneműskomódba. Így ruháink akkor is kellemes illatúak lesznek, ha nem használunk öblítőszert, vagy ha hosszú ideig nem viseljük őket. Ha az üvegbe vizet töltünk, vasalás előtt megnedvesíthetjük vele a ruhákat. Így egyrészt könnyebb lesz őket ráncmentessé varázsolni, másrészt pedig szintén kellemes illatot kölcsönözhetünk nekik.

Üveg a saját illatoknak

Ha diákként is szerettük a kémiát, szívesen kotyvasztunk és kísérletezünk saját illatokkal, házi készítésű parfümjeinket tárolhatjuk a kiürült üvegekben. Újrafelhasználás előtt azonban alaposan mossuk ki azokat, hogy ne keveredjenek az illatok. Kedvenc „gyári” parfümünket is áttölthetjük az üvegcsébe, ha annak üvege kicsorbult, csúnyán megkarcolódott, eltört a kupak vagy eldugult a pumpa; illetve, ha nem szeretjük, mert nem praktikus, túl nagy, így nem hordozható, vagy egyszerűen nem tetszik. Nemcsak másik parfümöt, hanem akár fürdősót vagy légfrissítőt is tölthetünk az üvegbe. Ha így hasznosítjuk újra az üveget, a pumpát rögzítő fémgyűrű eltávolításakor legyünk elővigyázatosak. Használjunk csípőfogót, és óvatosan dolgozzunk, nehogy egy lepattanó üvegdarab megsebesítsen. Ha úgy jobban biztonságban érezzük magunkat, akár viseljünk kesztyűt és védőszemüveget.

Váza

Az üvegcsékből készíthetünk minivázát egy-egy szál rózsának, orchideának vagy mezei virágnak; de száraz- vagy művirágot, illetve egy szép őszi levelet is tehetünk bele. Akár üvegvágóval le is vághatjuk a tetejét, hogy több férjen bele – természetesen csak a megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

Lámpa

A sötétebb színű üvegcsékből tetszetős éjjeli lámpát készíthetünk. Ha nem rendelkezünk különösebb műszaki érdeklődéssel vagy tudással, az elektronikai részt egyszerűbben is elintézhetjük úgy, hogy eltávolítjuk a LED-es égőt egy már nem használt eszközből, például egy öngyújtóból. Így már csak némi huzalra és szerszámokra van szükség ahhoz, hogy elkészüljön a lámpa. Távolítsuk el a fémgyűrűt az üveg tetejéről, majd szereljük ki az izzókat az öngyújtóból, és állítsuk össze a lámpa elektronikai szerkezetét az égők, a huzal, az elem és a kapcsoló összekötésével. A parfümösüvegcse aljára üvegszilánkokat is szórhatunk; így még különlegesebb lesz a látvány. Ha elkészült az éjjeli lámpa, használhatjuk hangulatvilágításként a nappaliban, de a gyerekszobába is betehetjük, hogy a csemetéknek ne kelljen teljes sötétségben aludniuk.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!