akciós termékeink
2013. 03 27
Női illatok

Női illatok


Egy jól megválasztott parfüm a nő öltözékének méltó kiegészítője lehet, azonban, ha hozzánk nem illő illatot fújunk magunkra, épp az ellenkező hatást érhetjük el vele. Az alábbiakban adunk néhány támpontot ahhoz, milyen nőkhöz milyen parfüm illik, és mire kell odafigyelni a vásárlás során.


Illatcsaládok és személyiség

 

Az öt illatcsalád (virágos, gyümölcsös, fás, zöld, keleti) mindegyike egy bizonyos stílushoz, ízléshez és személyiséghez passzol leginkább. Az alábbi tulajdonságokat elolvasva könnyen megállapíthatjuk, mi milyenek is vagyunk valójában, és melyik illatcsalád női parfümjei között érdemes keresgélnünk.

 

  • A romantikus nő

 

Ha szeretjük a klasszikus zenét, a rózsaszín, fodros ruhákat és a romantikus filmeket, érdemes egy virágos, rózsa, ibolya, gyöngyvirág vagy jázmin illóolajat tartalmazó parfümöt választanunk.

 

  • A fiatalos nő

 

Ha energikusak vagyunk, szeretjük a bulikat, a rockzenét, az élénk színeket és az aktív pihenést, próbáljunk ki egy gyümölcsös, például barackos, málnás vagy dinnyés illatú parfümöt.

 

  • A természetes nő

 

Ha legszívesebben a természetben, állatok között töltjük a szabadidőnket, egy fás illat illik hozzánk a legjobban, amely tölgyet, szantált vagy pacsulit tartalmaz.

 

  • A sportos nő

 

Ha rendszeresen sportolunk, a futás vagy az aerobik életünk része, a zöld illatú parfümök között érdemes keresgélnünk. Ezek sokszor tartalmaznak galbanumot, borostyánt és petitgrain olajat.

 

  • A magabiztos nő

 

Önbizalommal teli, ismerkedni szerető nőként a keleties illatok között fogjuk meg találni a kedvencünket. Az orientális illatok üvegcséjén keressük a fahéjat, a szegfűszeget vagy a gyömbért az összetevők között.

 

Illatpróba

 

Csak az alapján nem szabad parfümöt vásárolni, hogy tetszett egy magazin vagy katalógus illatosított oldalán, vagy mert a barátnőnknek nagyon jól áll. Mivel a parfümök illata keveredik testünk saját illatával, a végeredmény nagyon különböző lehet. Ne csak az üvegcse tetejét vegyük le, és szippantsunk bele a parfümbe, hanem fújjunk belőle a csuklónkra, és várjunk egy kicsit, csak aztán szagoljuk meg. Ha többféle parfümöt szaglásztunk végig, tartsunk egy kis szünetet, csak aztán folytassuk az illatpróbát, ugyanis egy idő után az orrunk elfárad, így már nem fogjuk olyan jól érezni az illatokat.

 

Mire figyeljünk?

 

Van néhány hiba, amelyeket a nők gyakran elkövetnek parfümvásárlás vagy -használat közben, így az illat ahelyett, hogy öltözékük méltó kiegészítője lenne, csak rontja az összhatást. Ezért az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelnünk.

 

  • A parfüm illatvilága illjen hozzánk

 

Nem biztos, hogy hozzánk is illik az a parfüm, amelyik másokon tetszik. Az öt alap illatcsalád tagjai általában egy-egy bizonyos személyiségű nőkhöz passzolnak. De ezek ismerete nem elég a sikerhez; a parfümöt vásárlás előtt mindig meg kell szagolni a bőrünkre fújva.

 

  • Ne fújjunk túl sok parfümöt magunkra

 

Vigyázzunk arra, hogy ne húzzunk illatfelhőt magunk után, mert ez mások számára kellemetlen lehet, így csak mértékkel használjuk legújabb szerzeményünket.

 

  • A megfelelő helyre fújjuk a parfümöt

 

A parfümöt fújjuk a fülünk mögé, a csuklónkra vagy a térd- és könyökhajlatunkba, ugyanis a bőrünk itt a legvékonyabb – azonban a fentiek közül csak két helyre, ne az összesre egyszerre.

 

  • A parfüm illata tartós legyen

 

Figyeljünk arra, hogy a választott illatszer parfümolaj-tartalma kellően magas legyen. A bolti parfümök általában 8-15 százaléknyi parfümolajat tartalmaznak. A parfümök általában négy illattípusból, a fej-, a szív-, az alap- és a rögzítő illatból állnak, a legtartósabb illattípus az alapillat, amely a befújás után egy-másfél órával mutatkozik meg, de még egy nap múltán is érezhetjük magunkon.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!