akciós termékeink
2014. 04 28
Nullkalóriás édesség: vattacukor illatú parfümök

Nullkalóriás édesség: vattacukor illatú parfümök

Az utcán egy cukrászda vagy a strandon a vattacukorárus előtt elhaladva az édesség isteni illata gondoskodik róla, hogy biztosan megkívánjunk egy kis desszertet. Szerencsére az édes illatokat büntetlenül is élvezhetjük, ha nem a desszertet szagolhatjuk, hanem például egy finom parfümöt. Itt annak a veszélye sem áll fenn, hogy nem tudjuk türtőztetni magunkat, és beleharapunk a parfümös üvegbe.

Különleges illatok

Nemcsak hagyományos, virágos, keleties, friss vagy gyümölcsös parfümök vannak a piacon, hanem olyanok is, amelyek különböző édességeket, például a vattacukrot idézik. Ezeknek persze nincs olyan intenzív vattacukros illata, mint magának a csemegének, inkább csak egy érdekes árnyalatot ad neki az aroma. A legnevesebb parfümgyártók, mint a például a DKNY vagy a Victoria’s Secret is dobtak már piacra ilyet.

A parfümök illatát az etil-maltol adja

Az illatok alapját általában az etil-maltol (C7H8O3) adja, amely édeskés, karamelles illatú. Az élelmiszeriparban is használják ízfokozóként (E637) péksütemények, sütemények vagy gyümölcsös termékek esetében. Az etil-maltol számos oldószerben oldható; általában az erdei fenyő tűleveléből, az európai vörösfenyő kérgéből vagy malátából nyerik ki.

Népszerű parfümök 

·212 Glam (Carolina Herrera)

A 2012 nyarán korlátozott számban megjelent női és férfi illatokat, a 212 Glamet és a 212 Glam Ment New York izgalmas éjszakai élete, nyüzsgése és energiája ihlette. A 212 Glam fejillata a bonbont, a karamellt és a nyalókát juttatja eszünkbe; ezt érezzük először a bőrünkön. Kis idő múlva átveszi a helyüket a romantikus szívillat, amelyben a rózsa, az írisz és a vattacukor keveredik. Az alapillatban pedig vibráló fás illatokat érezhetünk. A 212 Glam a dinamikus, energikus nagyvárosi nők kedvence, akik mindig nyitottak egy kis spontán programra vagy bulira. 

·Back to Pink (Victoria's Secret)

A Back to Pink női parfümöt a Victoria’s Secret 2008-ban dobta piacra, szintén korlátozott számban. Bőrünkre fújva először cukorkás, citromos, szilvás illatot érzünk; majd a vízililiomos, fréziás és jácintos jegyeket tartalmazó szívillat veszi át a hatalmat. Az alapillatban a vattacukron kívül érzéki fás és pézsmás jegyeket találunk. Az illat Eau de Parfum és testpermet formájában is kapható. 

·Delicious Candy Apples Sweet Strawberry (DKNY)

A Candy Apples Sweet Strawberry (DKNY) nevében is benne van, mit kapunk még tőle a vattacukron kívül: finom almát és epret. Az epres illat szenvedélyes, édeskés és fiatalos. A gyümölcsök édességét virágos jegyek mérséklik. Az illat nem egyértelműen virágos vagy gyümölcsös, így mindkét illatcsalád kedvelőinek tetszhet. A 2011-ben piacra dobott parfümben a vattacukor, az eper és az alma mellett bergamottcitromos, narancsvirágos, bazsarózsás, szantálfás és pézsmás jegyeket találunk. 

·Angel (Thierry Mugler)

Az Angelnek már a csomagolása is különleges: egy kék, csillag alakú üvegcsében kapott helyet a vattacukros illat. A keleties, vaníliás női parfümöt 1992-ben dobták piacra, és Olivier Cresp és Yves de Chirin álmodták meg. A fejillatában a görögdinnye, a kókusz, a kasszia, a mandarin, a jázmin, a bergamottcitrom és természetesen a vattacukor dominál. A szívillatban a méz, a sárgabarack, a szeder, a szilva, az orchidea, a jázmin, a liliom, az őszibarack, a rózsa és piros bogyós gyümölcsök érezhetők; az alapillatban pedig pacsulis, pécsmás, tonkababos, vaníliás, étcsokoládés, karamelles és borostyános jegyeket találunk. A parfüm 2007-ben FiFi Award Hall Of Fame-díjat is nyert.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!