akciós termékeink
2014. 07 01
Ősszel jelenik meg Mandy Aftel orr parfümös könyve

Ősszel jelenik meg Mandy Aftel orr parfümös könyve

Idén októberben jelenik meg az Aftelier parfümház alapítója, Mandy Aftel orr legújabb könyve, Az illat titkos élete. Művében a szerző felderíti a szaglás és a cselekedeteinket motiváló, életünket teljessé tevő vágyak közti összefüggéseket.


A természetes, kézműves parfümök „nagykövete”, Mandy Aftel parfümkészítő, azaz orr idén jelentetni meg negyedik könyvét. Az első, az Essence and Alchemy: A Natural History of Perfume („Esszencia és alkímia: A parfüm története”) azoknak szólt, akiket érdekel a természetes illatszerek világa, és akár maguk is szívesen kotyvasztanak otthon parfümöket.

A második, a Scents and Sensibilities: Creating Solid Perfumes for Well-Being („Illatok és érzékek: Szilárd parfümök készítése az egészséges életért”) a gyakran elhanyagolt szilárd parfümöket állította a középpontba. A harmadik, az Aroma: The Magic of Essential Oils in Foods and Fragrances („Aroma: Varázslatos illóolajok az ételekben és illatokban”), amelyet szerzőtársával, Daniel Pattersonnal írt, az ehető-szagolható ínyencségeket soroltatta fel, receptekkel együtt. A szerző negyedik könyve a tervek szerint 2014 októberétől lesz elérhető.

Ebben a parfümkészítő azt deríti fel, milyen összefüggés van a szaglásunk, illetve azon vágyaink között, amelyek az életünket teljessé tevő cselekedetekre inspirálnak. Az előző három könyvhöz hasonlóan a legújabb kötet is érdekes olvasnivaló lehet mindazoknak, akik érdeklődnek az illatszerek világa és a parfümkészítés iránt.

Illatszerek természetes anyagokból

Több mint két évtizedes tapasztalattal a háta mögött Mandy Aftel a természetes parfümök gyártásának egyik úttörője volt. Megalapította az Aftelier márkát, melynek termékei közül sok azóta igazi klasszikussá érett. Az orr az illatszerkészítés mellett oktatóanyagokat is összeállít parfümgyártás témakörben. Kaliforniai székhelyű cége, az Aftelier Perfumes égisze alatt piacra dobott folyékony és szilárd parfümjeit a legkiválóbb minőségű, a világ számos tájairól beszerzett alapanyagokból készíti. A parfümház legelső illata 2006-ban jelent meg. Közkedvelt parfümjei közé tartozik például az Amber, a Haute Claire, a Cacao, az Orchid Single, a Candide, a Cuir Gardenia vagy a Secret Garden.

Népszerű Aftelier-parfümök

A Candide-ot 2010 októberében dobták piacra. A parfüm egy könnyű, felemelő, virágos illat, amely jázminnal és tömjénnel csábít, és látja el optimizmussal viselőjét. A nyugtató illat melegségét a jázminnak, a vörös grépfrútnak és a vérnarancsnak köszönheti. A vidám és édes jázmin jókedvvel ruház fel, a grépfrút édeskés és lédús, az időről időre előtérbe kerülő vérnarancsba pedig legszívesebben beleharapnánk. A parfüm nevét a Candide vagy az optimizmus című Voltaire-műről kapta, a már említett, lelkiállapotunkra gyakorolt pozitív hatása okán. A 2011-ben piacra dobott Haute Claire egy frissítő, meleg, zöld-virágos parfüm.

A galbánum zöldes jegyeit az ilang-ilang és a lonc krémessége ellensúlyozza. A zöld és a virágos jegyek szépen kiegészítik egymást, egyik sem dominál. A vetiver és a vanília melegségét a friss fűillat zárja le. A Secret Garden („Titkos kert”) nevét egy 1910-es Frances Hodgson Burnett-műről kapta, amelyben egy fiatal lány maga is kivirágzik, miután talál egy kopár kertet, és új életet lehel belé. Ha mélyet szippantunk a parfümből, olyan érzésünk támad, mintha csak egy buja, illatozó kertbe léptünk volna be. A 2011-ben megjelent illatszer a cibetmacska váladékából, illetve hódzsírból készült; előbbit egy nyugdíjba vonult orrtól vásárolta a parfümkészítő.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!