akciós termékeink
2013. 03 12
Parfüm és személyiség

Parfüm és személyiség

A parfüm és a személyiség összefügg, mondják a szakemberek. Tudja meg, milyen parfüm illik a legjobban választottja személyiségéhez.


Parfüm és személyiség

 

A parfüm az egyik legkedveltebb ajándék hölgyek számára. Sokan adnak illatszert barátnőjüknek, párjuknak vagy nőrokonuknak születésnapra, névnapra, karácsonyra vagy Valentin-napra. Azonban épp akkora eséllyel szerezhetünk kedves meglepetést, mint ahogyan hatalmas ballépés is lehet az ajándék. Hiszen utóbbi esetben, ha nem sikerül eltalálnunk a megajándékozott illatát, az illető valószínűleg sosem használja majd a parfümöt, csak ott áll majd a fürdőszobapolcon vagy továbbajándékozza.

Biztosra sosem mehetünk anélkül, hogy vásárlás előtt megkérdeznénk az illetőt, mit is szeret, így viszont oda a meglepetés. Ha viszont tanulmányozzuk egy kicsit az öt alap illatcsaládot, és végiggondoljuk, ismerősünk milyen személyiséggel bír, már sokkal kisebb az esély a tévedésre. Az illatcsaládok (virágos, gyümölcsös, fás, zöld, keleti) mindegyikének vannak jellemző alapanyagai, például a virágosnak a rózsa, a gyümölcsösnek a barack, a fásnak a borostyán, a zöldnek a szantálfa vagy a keletinek a vanília. Ha sikerül meghatároznunk megajándékozandó nőismerősünk személyiségét, és párosítanunk hozzá egy illatcsaládot, a parfüm összetevői közt az adott illóolajat megkeresve már sokkal nagyobb eséllyel választunk jól, amikor parfümöt vásárolunk neki ajándékba.

Romantikus, nőies nőknek

A romantikus nőkhöz, akik kedvelik a klasszikus zenét, a rózsaszín tárgyakat, a virágos, fodros, masnis ruhákat, a szerelmes filmeket és a vidéki nyaralásokat, a virágos parfümök illenek a leginkább. Ha megajándékozandó ismerősünk visszafogott, ám szereti hangsúlyozni a nőiességét az öltözködésében és viselkedésében egyaránt, válasszunk számára egy virágos illatot. A parfümös üvegcsén keressük a rózsa, az ibolya, az orgona, a gyöngyvirág vagy a jázmin szavakat az összetevők között.

Energikus, fiatalos nőknek

Az energikus, fiatal – vagy már nem olyan fiatal, de fiatalos – nőknek, akik szeretik a bulikat, a rockzenét, a sárga és a zöld színt, szívesen töltik szabadságukat a tenger mellett vagy egy wellness-szállodában, jó ajándék lehet egy gyümölcsös parfüm. Ha megajándékozandó ismerősünk dinamikus, élettel teli, társaság középpontja-típus, válasszunk neki egy gyümölcsös illatot. Az üvegcsén, az összetevőknél keressük a barackot, az almát, a málnát, a cseresznyét vagy a dinnyét.

Természetkedvelő nőknek

Ha ismerősünk imádja a természetet, az állatokat, szívesen tölti hétvégéit a szabadban, sétál a parkban, kirándul az erdőben, vagy viszi el a kutyáit fürödni a Duna-partra, egy fás illattal foghatunk a legkevésbé mellé, ha parfümöt szeretnénk ajándékozni neki. Ezen illatvilág kedvelői általában szeretik az aktív kikapcsolódást, a strandolást, sokszor férfiasan vagányak, és szívesen érzik magukat felszabadultnak és szabadnak. A fás parfümök összetevői között legtöbbször megtaláljuk a szantált, a pacsulit és a tölgyet.

Sportos nőknek

Az üde, friss, fiatalos és sportos nők kedvence lehet egy a zöld illatcsaládba tartozó parfüm. Ezek a nők nagyon szeretnek sportolni, rendszeresen járnak futni, konditerembe, aerobicra vagy tornáznak otthon. Odafigyelnek a táplálkozásukra, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, és szeretik a sportos, kényelmes ruhákat. A zöld illatú parfümök összetevői közt általában szerepel a borostyán, a galbanum és a petitgrainolaj.

Magabiztos, kihívó nőknek

A magabiztos nők kedvenc illatai a keleti illatcsaládból kerülnek ki. Ezek a nők önbizalommal teliek, extrovertáltak, szívesen ismerkednek és flörtölnek férfiakkal. Elegánsak, kedvelik a társasági összejöveteleket, szívesen viselnek feltűnő színű, például piros vagy lila, erősen kivágott, testre simuló ruhákat. Szeretik a luxust, szívesen töltik a szabadságukat egzotikus országok elegáns szállodáiban. A keleties illatú parfümök üvegén, az összetevők között általában megtaláljuk a pézsmát, a szegfűszeget, a fahéjat, a gyömbért vagy a vaníliát.

 


Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!