akciós termékeink
2013. 07 30
Parfüm etikett

Parfüm etikett


Egy jól megválasztott illattal feldobhatjuk a megjelenésünket, azonban a parfümhasználatnak is megvannak a maga szabályai, és ha nem tartjuk be az etikettet, előfordulhat, hogy a társaságunkban lévők elhúzzák majd az orrukat. Ezt megelőzendő érdemes betartanunk az alábbiakat.Ne fújjunk túl sokat magunkra

Biztosan minket is zavar, ha az étteremben a szomszédos asztalnál ülő hölgy olyannyira illatozik, hogy erősebben érezzük parfümje illatát, mint a vacsoránkét. Munkahelyünkön szintén idegesítő lehet, ha egy parfümben fürdő kolléga mellett kell dolgoznunk. Ezért mi magunk is figyeljünk arra, hogy ne fújjunk belőle túl sokat magunkra. Ne felejtsük el, hogy saját parfümünk illatát mi kevésbé érezzük, mint környezetünk; így ha nem vagyunk biztosak benne, hogy nem vittük-e túlzásba, inkább kérjük ki egy megbízható barátunk véleményét.

Ne válasszunk olyan parfümöt, amely nem fér össze a személyiségünkkel

Legyen bármilyen divatos is egy parfüm, ne vásároljuk meg csak azért, mert népszerű, ha személyiségünkhöz egyébként nem illik. Ezzel ugyanis nem javítunk, hanem rontunk az összhatáson, hiszen mindenki érezni fogja, hogy valami nem stimmel rajtunk – akkor is, ha nem feltétlenül tudják megállapítani, hogy a parfümmel van a gond. Egy sportos, természetkedvelő nőn például, aki legszívesebben farmerben és sportcipőben jár, furcsa hatást kelthet egy keleties, merész illat.

Ne használjunk olyan illatot, amely nem illik az alkalomhoz

Más parfüm illik munkahelyre, edzés utánra és az esti színházba. Az első alkalomhoz jól passzol egy virágos vagy gyümölcsös illat, a másodikhoz egy friss, citrusos, az utolsóhoz pedig egy merészebb, keleties. Nappalra könnyedebb, kevésbé erős, estére pedig testesebb, jellegzetesebb illatokat válasszunk. Szintén diszkrétebb illatot használjunk, ha kórházba megyünk látogatóba, temetésre vagyunk hivatalosak, állapotos vagy kisgyermekes barátnőnkhöz készülünk, illetve állásinterjúra hívtak be.

Ne fújjuk be magunkat nyilvános helyen

Mint a tisztálkodás és a testápolás többi lépése, a parfümhasználat is intim tevékenység, így otthon, a fürdőszobában fújjuk be magunkat, ne pedig nyilvánosan, egy étteremben, az irodában az asztalunknál vagy egy taxiban. Ha úgy érezzük, az illat elillant, és pótolnunk kell, menjünk ki a mellékhelyiségbe.

A parfüm nem helyettesítheti a tisztálkodást

A parfüm feladata nem zavaró testszagunk elfedése, ezt rendszeres tisztálkodással és dezodor használatával érhetjük el. A parfümöt ne fújjuk egész testünkre, csak néhány ponton alkalmazzuk, például a fülünk mögött, a csuklónkon vagy a könyökhajlatunkban. Izzadsággátlásra lehetőleg illatmentes dezodort használjunk, hogy a két illat ne üsse egymást.

Ne használjunk lejárt parfümöt

Bár egy parfüm sokkal tartósabb például egy doboz tejnél, azért ennek is van szavatossági ideje. Egy-két év után az egykor finom és kellemes illat kellemetlenül erőssé, savanyúvá vagy pézsmaszagúvá válhat. Bármennyit is költöttünk rá és bármennyire szeretjük, ne használjuk parfümünket a szavatossági idő lejárta után, inkább vásároljunk egy újat – akár ugyanazt a márkát. Ha nem így teszünk, az az illat, amely egykor kiemelte szépségünket és nőiességünket, a továbbiakban csak rontani fog az összhatáson.

Ne viseljünk erős parfümöt étkezéshez

Ne akarjuk túlillatozni a vacsorára tálalt sült húst vagy a borkóstolón kínált tokaji aszút. Egy vacsora alkalmával az étel illata legalább annyira hozzátartozik az élményhez, mint az íze. Így ha túlzásba esünk a parfümmel, nemcsak saját élvezetünket ronthatjuk el, hanem partnerünkét is.


Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!