akciós termékeink
2014. 09 11
Parfüm Grace Kelly tiszteletére

Parfüm Grace Kelly tiszteletére

A francia Maison Francis Kurkdjian parfümház Grace Kelly Oscar-díjas amerikai színésznő és a jelenlegi monacói herceg, II. Albert édesanyja előtt tiszteleg legújabb parfümjével. A Feminin Pluriel a parfümgyártótól megszokott nőies és finom illat, amely éteri eleganciát kölcsönöz viselőjének. A virágos, szappanos és fás jegyek elegye Grace Kelly finom nőiességét idézi.

A következő hónapban jelenik meg az illatszer

A parfümöt 2014 szeptemberében tervezik piacra dobni, férfi változatával, a Masculine Pluriellel együtt. Azok, akik a legtöbb modern parfümöt túl „lineárisnak” találják (azaz, hogy az első szippantásra érezhető fejillaton kívül mást nem nyújtanak; a későbbiekben előtérbe kerülő szív- és alapillatuk nem meghatározó), a Feminin Plurielben nem fognak csalódni.

Lassan bontakozik ki a kompozíció

Az illatkompozíció lassan bontakozik ki: először íriszes és sárgarépás jegyek jelennek meg, majd a vörös grapefruit és a rózsabors érvényesül, enyhítve az előbbiek dinamikusságát, és előkészítve a terepet az ibolyának, amely hamarosan megjelenik a bőrön. Utóbbi jegy remekül illik mind az íriszhez, mind a fás illatokhoz.

Az illatok átadják egymásnak a stafétabotot

A kompozíciót egy kis jázmin és mézes narancsvirág teszi teljessé. A virágos jegyeket erősíti a benzil-szalicilát, amelyet gyakran alkalmaznak arra a célra, hogy „naposabbá, ragyogóbbá” tegye az illatokat. Az egyes jegyek úgy adják át egymásnak a stafétabotot, mint a csapattársak egy futóversenyen. A kezdő és a végpont olyannyira eltérő, hogy a parfüm viselője könnyen azon kaphatja magát, hogy percenként a csuklóját dörzsöli, vajon történt-e változás, mióta legutoljára szippantott a parfümből.

Az ibolya új szerepben

A Kurkdjiannál az íriszes-ibolyás illatokkal már találkozhattunk; azonban ezek nem a szokásos emelkedett hangulatot sugározzák, hanem vidámságot árasztó aromákkal keverve inkább feldobnak és felfrissítenek. Az Iris Nobile (Acqua di Parma), a parfümkészítő egyik korábbi darabja jó példa a fenti gyakorlatra, hiszen az is egy optimista és vidám íriszes illat, nem pedig komoly és fennkölt.

Egyszerre modern és klasszikus illat

A Feminin Plurielben a fás-pézsmás jegyek rózsás és citrusos aromákkal keverednek, amelyek remekül illenek egymáshoz. Az illat egyszerre klasszikus és modern; azaz újszerű, de nem akar meghökkenteni, túlzóvá válni; hanem visszafogott és finom marad. A parfümöt leegyszerűsítve a virágos-fás vagy a szappanos-virágos jelzőkkel illethetnénk. Visszafogottságának köszönhetően valószínűleg széles körben válik majd népszerűvé, és a csinos és elegáns hölgyek egyik kedvenc illata lesz.

A parfümház első illata 2009-ben jelent meg

A nemrég alakult francia parfümház első illata 2009-ben jelent meg; parfümjeik Francis Kurkdjian tervei alapján készülnek. 2009-ben dobták piacra az Acqua Universalist, az APOM Pour Femme-t, az APOM Pour Homme-ot, a Cologne Pour Le Matint, a Lumiere Noire-t és a Cologne Pour Le Soir-t; 2010-ben az Absolue Pour le Matint vagy az Absolue Pour le Soir-t; 2011-ben az Acqua Universalis Forte-ot vagy a Floraliát; 2012-ben az Oudot vagy a Coloraturát; 2013-ban pedig a Ciel de Gumot vagy az Aqua Vitae-t. 

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!