akciós termékeink
2013. 09 16
Parfüm mint ajándék: közhelyes vagy sem?

Parfüm mint ajándék: közhelyes vagy sem?

A parfüm az egyik legnépszerűbb ajándékok egyike, legyen szó akár születés- vagy névnapról, karácsonyról, Valentin-napról vagy házassági évfordulóról. Adják férfiak nőknek, nők férfiaknak, barátnőnek, házastársnak, családtagnak, kollégának. Bár elég közhelyes ajándéknak számít, a legtöbben használnak parfümöt, így valószínűleg nem vész veszendőbe; a megajándékozott biztosan nem fogja kidobni. Illetve, mivel egy minőségi parfüm nem olcsó, még akkor is szép ajándék, ha nem is olyan személyes. Ráadásul, még azzá is tehető, ha megtudakoljuk, mit használ a másik. De meglepetés is lehet, ha kitaláljuk, vajon melyik illatcsalád illhet a megajándékozotthoz, vagy a személyiségjegyei alapján tippelünk, hogy melyik illatszer passzol hozzá.


Fontos ünnepre, közeli családtagnak inkább ne

Születésnapra vagy karácsonyra közeli családtagnak vagy a párunknak azonban inkább ne adjunk parfümöt. Inkább szánjunk rá egy kicsit több időt, és erőltessük meg a fantáziánkat: biztosan kitalálunk valamit, ami személyesebb. A parfüm, hasonlóan a többi kozmetikumhoz vagy egy drága csokoládéhoz arról árulkodik, hogy nem volt kedvünk kellő időt és energiát szánni a másikra, arra, hogy valami igazán neki szólót szerezzünk be ajándékba. Ez pedig, akár tetszik, akár nem, azt jelzi, hogy nem olyan fontos a számunkra – és ezt ő is így érzi majd.

Távolabbi rokonok számára jó ajándék

Távolabbi rokonok, ismerősök vagy kollégák esetében már más a helyzet. Ilyenkor kár lenne azt színlelnünk, hogy jól ismerjük a másikat, és kockáztatnunk, hiszen lehet, hogy nagyon mellétrafálnánk az ajándékkal. A parfüm kellően általános cikk ahhoz, hogy mindenkinek tetsszen, feltéve, ha az illatcsaládot illetően nem hibázunk nagyot. Válasszunk egy diszkrétebb, frissebb illatot; ezt nagy eséllyel az is szívesen elhasználja, aki inkább például a keleties parfümöket szereti – fordítva már nem feltétlenül.

Tegyük személyesebbé!

Valentin-napra vagy névnapra ajándékozhatunk parfümöt közelebbi családtagnak vagy barátnak is, azonban tegyünk meg mindent azért, hogy személyes lehessen az ajándék. Például szerettünk otthonában járva nézzük meg, milyen parfümök állnak a fürdőszobapolcon, és válasszuk ki azt a márkát, amelyiknek az üvegcséjében a legkevesebb van, tehát hamarosan el fog fogyni, és szüksége lesz utánpótlásra. Vagy jegyezzük meg, miket használ, és vegyük a fáradságot, hogy utánanézzünk, az adott parfümök mely illatcsaládba tartoznak, virágosak, keletiesek, zöldek, fásak vagy gyümölcsösek-e, illetve melyik típusból van a legtöbb az illetőnek. Így már levonhatjuk a következtetést arra nézve, milyen az ízlése, mit szeret magára fújni. Ennek ismeretében meglephetjük egy olyan parfümmel is, amelyet még nem próbált, de nagy eséllyel tetszeni fog neki.

Nem a saját ízlésünk a lényeg, hanem a megajándékozandóé

Ne essünk abba a hibába, hogy azzal a parfümmel lepjük meg a legjobb barátnőnket, amelyet mi is használunk (mert ha hozzánk illik, biztosan hozzá is fog), vagy a párunkat azzal, amelyet szívesen szaglásznánk rajta (az ő ízlése nem feltétlenül egyezik a miénkkel). Mivel ő fogja viselni a parfümöt, nem pedig mi, próbáljuk meg eltalálni az ízlését. Ha nem tudjuk, mit használ, a személyiségjegyei alapján is választhatunk, így kisebb az esélye, hogy mellényúlunk. Segítségképp: a romantikus, nőies hölgyekhez a virágos; a sportosakhoz a zöld; a természetkedvelőkhöz, kirándulni szeretőkhöz a fás; az energikus, fiatalos, dinamikus nőkhöz a gyümölcsös; azokhoz pedig, akik magabiztosak és szeretnek a figyelem középpontjában állni, a keleties parfümök illenek.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!