akciós termékeink
2013. 11 26
Parfümhasználati szokások az egyes országokban

Parfümhasználati szokások az egyes országokban


Egyes országokban szinte minden nő használ parfümöt, máshol viszont illetlenség a túlzott illatozás. Körülnéztünk a világban, hol milyen parfümhasználati szokások uralkodnak. Egy internetes fórumban különböző nemzetiségű látogatók vallottak a saját országukban meghatározónak számító trendekről.

Japán

Japánban illetlenségnek és tapintatlanságnak számít a parfümhasználat; csak olyankor megengedett, ha mások nem érezhetik rajtunk az illatszert.

Kanada

Kanadában kevesen viselnek parfümöt, és a könnyedebb illatokat kedvelik. Alkalmakra használnak különlegesebbeket is, de abból sem tesznek túl sokat magukra.

Egyesült Államok

Bár az Egyesült Államokban nem egységesek a szokások – egészen mások például New Yorkban vagy egy texasi kisvárosban –, általánosságban elmondható, hogy az amerikaiak számára a parfüm státuszszimbólum. Sokan évtizedekig ragaszkodnak ugyanahhoz a márkához, mások folyamatosan tájékozódnak az újdonságokról tematikus weboldalakon. Több munkahely viszont „scent-free”, azaz nem engedélyezi a parfümök használatát.

Svédország

A svédek kevés parfümöt használnak, mert nem szívesen zavarnának vele másokat. Az illatmentes, környezetbarát termékek a legnépszerűbbek.

Finnország

A tizenéves lányok nagyon szeretik a parfümöket, főként az édes, vaníliás, gyümölcsös illatokat. A felnőtt nők ilyen sokat már nem használnak, és mindig csak kis mennyiséget fújnak magukra. Általában kétféle parfümjük van, egy gyengébb nappalra és egy erőteljesebb estére és alkalmakra. A férfiak kevésbé szeretik az illatszereket. A finnek is a természetes, környezetbarát, illatmentes termékeket kedvelik leginkább.

Írország

Írországban népszerűek a parfümök, főként a fiatal korosztály körében. A választék nem olyan széles, így a legtöbben azt a parfümöt veszik meg, amelyik épp a legnépszerűbb. Sokak számára, mint más országokban is, a parfüm státuszszimbólum.

Dánia

Dániában nem kedvelik az erősen illatozó embereket: stílustalanságnak és illetlenségnek tartják, ha valaki túl sok parfümöt használ.

Belgium

A legtöbb belga nő és férfi szereti a parfümöket, és naponta használ is. A felnőtt, tehetősebb nők szívesen viselnek híres klasszikusokat, például Chanelt vagy Diort, a fiatalabb korosztály pedig a könnyedebb illatokat kedveli. A vaníliás, virágos vagy gyümölcsös parfümöket stílustalannak tartják; egy kategóriába helyezik őket például a gyorséttermekkel. A nagyon édes parfümöket csak a fiatalok szeretik. A belga férfiak jobban kedvelik az érzéki illatokat a nőkön, mint a sportos, friss, citromos parfümöket.

Spanyolország

A dél-európai országokban, így Spanyolországban is igen népszerűek a parfümök, és a nők nem is fukarkodnak a használatukkal. Szívesen használnak erős, jellegzetes illatokat, akár nappalra is.

Norvégia

Minél északabbra haladunk, egyre inkább természetes és puritán népekkel találkozunk, már  ami a parfümhasználatot illeti. Norvégiában is a természetes, vizes jellegű, friss illatokat kedvelik.

Lengyelország

A lengyel nők nagyon szeretik a divatos parfümöket és a nagy klasszikusokat egyaránt, és nem is fukarkodnak a használatukkal. Némelyik parfüm azonban nehezebben elérhető az országban, de még így is bőven van miből választani.

Nagy-Britannia

Anglia az erős kontrasztok országa: sokan egyáltalán nem viselnek parfümöt, mások a legolcsóbb termékek közül válogatnak, de igazi szakembernek beillő nők is vannak köztük, akik sokat tudnak a parfümökről, és a nívósabb illatokat szeretik.

Horvátország

Horvátországban nagyon népszerűek a parfümök, szinte mindenki viseli, a fiatal és az idősebb korosztály egyaránt. A kisebb városokban a hetven év felettiek azonban általában nem fújnak magukra semmit.

Ausztrália

Ausztráliában is sokan viselnek parfümöt, nappalra és alkalmakra egyaránt. Nagy szakértőknek nem számítanak, azt veszik meg, ami tetszik nekik, de nem is fújnak magukra illetlenül sokat belőle. 

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!