akciós termékeink
2014. 08 07
Parfümök tengerparti nyaralásra

Parfümök tengerparti nyaralásra

A tengerparti nyaralásra készülve szívesen lepjük meg magunkat egy új bikinivel, napszemüveggel vagy bármi mással, ami hozzájárulhat az üdülés nyújtotta élményekhez. Beszerezhetünk egy új parfümöt is az esti sétákhoz – azonban nem mindegy, milyet választunk, hiszen más-más illatszert ajánlott használni a hideg hónapokban, illetve kánikulában. A nyári hónapokhoz a friss, könnyed, a természet inspirálta illatkompozíciók illenek, így elsősorban azok közül a parfümök közül válogassunk, amelyekben a citrusos, a fás, a vizes és a virágos jegyek dominálnak.

Nyáron kerüljük a nehéz illatokat

A magas hőmérséklet jóvoltából a parfümök jobban párolognak, így erőteljesebbé válik az illatuk. Ezért inkább kerüljük a nehéz parfümöket; a fahéjas, keleties illatokat hagyjuk meg télre. A mennyiségen is spóroljunk: egyszerre kevesebbet fújjunk magunkra, legfeljebb utólag pótoljuk, ha már nem érezzük az illatát. Ha zsíros a bőrünk, erre még jobban figyeljünk oda. Annak érdekében, hogy a parfüm tovább megőrizhesse illatát, más illatosított testápolószert vagy kozmetikumot, például tusfürdőt, sampont vagy testápolót ne használjunk. Számtalan parfümház kínál kifejezetten nyári parfümöket, így van miből választani. Az alábbi darabok már a nevükben is a nyarat, a napot és a tengerparti pihenés hangulatát idézik.

10 divatos parfüm nyárra

Exotic Beaches (Avon)

Ha idén csak az Adriára jutottunk el, nem pedig egy trópusi üdülőparadicsomba, parfümünk jóvoltából mégis ott érezhetjük magunkat. A 2000-es években piacra dobott, egzotikus, érzéki illatban a mandarin, a narancsvirág és a tenger illata érződik.

Sea Breeze (Asgharali)

A virágos-vizes tengeri fuvallat fejillatában elsősorban a zöld és a gyümölcsös jegyek, illetve az aldehidek érvényesülnek; a szívillatban a virágok és a tenger, az alapillatban pedig a pézsma, a borostyán és a gyanta.

Golden Sand (Al-Rehab)

Az Al-Rehab „arany homok” elnevezésű férfiillatában a borostyán, az agarfa, a virágos jegyek, a vanília és a karamell dominál.

Sunny Yellow (DSH Perfumes)

A DSH Perfumes parfümje egy citrusos-aromás illat, amelyet nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlanak. Az illatszerben a citrom, a keserűnarancs és a zöld jegyek érvényesülnek.

Swimming Pool (Demeter Fragrance)

A Demeter Fragrance „úszómedencéje” egy unisex illat, amely a vizes jegyekre épül. Ajánlott mindazoknak, akik a finom, tartózkodó, visszafogott parfümöket kedvelik.

Deep Ocean (Arno Sorel)

A Deep Ocean egy aromás férfiillat, melynek fejillatában a citrom és a bergamottcitrom érvényesül, a szívillatában a levendula, a zsálya és a galbánum dominál, az alapillatában pedig a borostyán, a tölgyfamoha és a galagonya érződik.

Citron Regenerez - Liquid Sunshine (Ajne)

A Citron Regenerez - Liquid Sunshine, azaz a „folyékony napfény” citrusos, fűszeres és vizes jegyekkel teszi még élvezetesebbé az esti tengerparti sétákat.

Love Summer Love (Agatha Ruiz de la Prada)

A 2013-ban piacra dobott Love Summer Love a 2011-es Love Love Love parfüm nyári kiadása. A citrosos, virágos és gyümölcsös jegyekből építkező illatszer fejillatában a narancs és a zöld levelek, szívillatában a piros gyümölcsök, a jázmin, a liliom és a golgotavirág, alapillatában pedig a pézsma és a fás jegyek érződnek.

Tahitian Palm (Bath and Body Works)

A 2000-es években piacra dobott virágos-gyümölcsös parfümben a golgotavirág, a bambusz és a gardénia érvényesül.

Coconut Paradise (Ulric de Varens)

2013 tavaszán az Ulric de Varens piacra dobta a divatos, fiatal lányoknak szóló, Sexy Paradise elnevezésű parfümsorozatát, melynek darabjait elsősorban tavaszi illatnak szánták, azonban nyárra is tökéletesek. A Coconut Paradise fejillatában az édes kókusztej és a napraforgó keveredik, a szívillatban a kókusz mellé vanília társul, a kompozíciót pedig az alapillatban érezhető tej és lédús barack zárja le.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!