akciós termékeink
2014. 05 26
Parfümök vércsoport alapján

Parfümök vércsoport alapján

A BLOOD Concept egy független olasz parfümház, amely egy egyedi ötletre épít: a négy vércsoport alapján készít parfümöket. Első illataikat a milánói Esxence parfümkiállításon mutatták be 2011 márciusában. A márka megalkotói, Giovanni Castelli és Antonio Zuddas szerint a testünket átjáró, életet hordozó vér rengeteg legendát és jelentést rejt, titokzatossággal és tisztelettel teli; egyben az emberi test legtöbbször tanulmányozott része, amely számtalan titkot őriz rólunk. Ezért döntöttek úgy, hogy megteremtik a BLOOD Conceptet, és az egyes vércsoportokhoz illő illatokat készítenek.

Négy parfümök dobtak piacra

Értelemszerűen négy illatot dobtak piacra, a Perfume A-t, a Perfume B-t, a Perfume AB-t és a Perfume 0-t. Az A egy aromás, unisex parfüm, amely a kert zöldjét idézi: paradicsomlevelek, bazsalikom, csillagánizs és fémes illatok keverednek benne. A B egy unisex, fás-fűszeres parfüm, piros almával és feketecseresznyével a fejillatában, borssal, feketeteával, ürömmel és gránátalmával a szívillatában, pacsulival és fás, fémes jegyekkel az alapillatában. Az AB egy unisex, ásványos kompozíció: a fejillatban aldehidekkel és alumíniummal, a szívillatban vízzel, illetve az alapillatban egy kis cédrussal és fémes jegyekkel. A 0 egy bőrös illat, amelyben az édeskömény, a rózsa, a birs, a cédrus, a tigrismogyoró és a fémes jegyek keverednek. A BLOOD Concept parfümjeit 40 milliliteres, cseppentős üvegcsében forgalmazza.

Az alkotók célja az élet ünneplése

Giovanni Castelli divattervező és Antonio Zuddas fotós-szövegíró mindig is nagyon szerették a parfümök és illatszerek világát, és szerettek volna valami különlegességet alkotni, ezért döntöttek úgy, hogy megalapítják a márkát. „Virágmentes” parfümjeik célja az élet ünneplése, a legmélyebb érzések felszínre hozása. Az összetevőket az egyes vércsoportok születésének ideje alapján válogatták össze. A 0 a legrégebbi vércsoport, ezért egy mély, erős illatot alkottak neki. Aztán következett az A, amely akkor keletkezett, amikor az emberek letelepedtek, és elkezdtek zöldségeket fogyasztani; majd a B, amikor utazni kezdtek, és a népek szokásai és ételei keveredtek egymással. A legfiatalabb vércsoport az AB, amely akkor jött létre, amikor különböző vércsoportú emberek hoztak létre utódokat.

A parfümök jól harmonizálnak egymással

Az alkotók szerint ugyanúgy, ahogy ők is keveredhetnek, maguk a parfümök is kompatibilisek egymással: tehát, ha valaki például 0-s, de az A jobban tetszik neki, bátran használhatja. A fémes jegyeket azért adták hozzá mindegyik parfümhöz, hogy azok jobban idézzék a vér illatát. Az illatszert pedig azért tették cseppentős üvegbe szórófejes helyett, mert az jobban illik a vér cseppjeihez, illetve mert szerintük a nyakra kenni egy cseppnyi parfümöt sokkal elegánsabb, mint odafújni egy adagot.

A különleges parfümök csomagolása sem hétköznapi

A vércsoportok szerinti parfümök kitalálói a grasse-i APF France-szal működnek együtt az illatszerek elkészítésekor. Több parfümházat is számításba vettek Olaszországtól Franciaországig, majd azért döntöttek az APF mellett, mert őket találták a legújítóbbnak és bátrabbnak: ők azok, akik mindig valami váratlannal rukkolnak elő. Ők hárman pedig így valami igazán különlegeset és erőset hozhattak létre. Azoknak pedig, akik amiatt aggódnának, hogy mivel csak négy vércsoport van, a márka választéka nem lesz túl széles, Giovanni Castelli és Antonio Zuddas így válaszol: „a vér jóval több, mint négy illat”. A különleges parfümök ugyancsak nem hétköznapi üvegcséit és dobozait a 2PFG dizájnerei, Fabrizio Piras és Giuseppe Porcelli tervezik.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!