akciós termékeink
2013. 06 08
Parfümválasztás – ragaszkodjunk a hozzánk illő illathoz

Parfümválasztás – ragaszkodjunk a hozzánk illő illathoz


Mióta léteznek illatszerek, a rólunk alkotott képet nagyban befolyásolja, hogy milyen illatunk van. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelően válasszunk parfümöt, hiszen senki sem tölti szívesen az idejét egy kellemetlen illatú ember társaságában. Az általunk választott illat ráadásul a személyiségünket is kifejezi, hiszen mindenki azt az illatot tartja kellemesnek, ami úgy érzi, passzol hozzá, így rengeteg következtetés levonható az alapján, hogy milyen parfümöt használunk. Nem érdemes tehát félvállról venni ezt a kérdést, könnyen lehet, hogy ezen múlik, milyen benyomást keltünk, így fontos, hogy körültekintően válasszunk.


Manapság hatalmas választék áll rendelkezésünkre parfümökből, éppen ezért egyáltalán nem könnyű úgy választani, hogy fogalmunk sincs, milyen illatot szeretnénk – könnyen elveszhetünk a rengeteg lehetőség között. A női parfümök illatai között hatalmas különbség lehet, ami abból a szempontból jó, hogy rengeteg illat közül választhatunk, viszont ezzel annak az esélye is megnő, hogy alaposan mellényúlunk. Nem mindenkihez illik ugyanis minden illat, azon egyszerű okból, hogy mindenkinek van egy saját, egyéni illata, amivel a parfüm keveredik. Így fordulhat elő az, hogy két különböző emberen ugyanaz a parfüm más illatot eredményez – ami egy ismerősünkön kellemes, az rajtunk lehet, hogy kellemetlen lesz.

 

Bár ez hihetetlennek hangzik, de akkor is furcsa lehet rajtunk egy parfüm, ha az nem passzol hozzánk, nem azt az illatot választjuk, ami illik a személyiségünkhöz. Ha van már egy jól bevált illatunk, de meguntuk azt, az új parfüm kiválasztásánál jó módszer lehet, ha a régi illatösszetételét vesszük alapul, és ahhoz hasonlót keresünk, ezzel ugyanis szinte biztos, hogy nem nyúlunk mellé. Ha például eddig a virágillatú parfümöket részesítettük előnyben, és ez bevált, akkor érdemes hasonló összetételűvel próbálkozni, de ha eddig gyümölcsös, citrusos, keleties vagy fás illatú parfümöket használtunk, maradhatunk ennél a típusnál, hogy biztos legyen a kellemes hatás. A márka nem számít, a kulcs mindig az összetevőkben rejlik.

 

A parfüm kiválasztásánál érdemes a környezetünkben élők véleményére is hallgatni, főleg azokéra, akikről tudjuk, hogy őszintén megmondják a véleményüket. Ha van ilyen rokonunk, barátunk, barátnőnk, el is vihetjük magunkkal vásárolni, biztosan szívesen segít megtalálni a megfelelő illatot, így ráadásul biztosan nem hibázzuk el a választást, hiszen lesz velünk valaki, aki objektív véleményt mond. Mi magunk ugyanis hajlamosak lehetünk arra, hogy ha tetszik egy illat, nem vesszük figyelembe, hogy az vajon illik-e hozzánk, illetve hajlamosak vagyunk elhitetni magunkkal, hogy a parfüm megfelelő választás. Ez később kellemetlen lehet, ráadásul ha utólag jövünk rá, hogy mellényúltunk, könnyen lehet, hogy nem kevés pénzt költöttünk el fölöslegesen.

 

Ha kiválasztottuk a megfelelő parfümöt, nem árt némi figyelmet fordítani a helyes használatra is, ugyanis számos hibát követhetünk el, ami kellemetlen szituációkat eredményezhet. Ilyen lehet például, ha túl sok parfümöt használunk. Ha tömény illatfelhőbe burkolózunk, lehet, hogy mi úgy érezzük, kellemes illat leng minket körül, a környezetünk számára viszont inkább émelyítő lehet a hatás. A parfüm használatával kapcsolatban alapszabály, hogy a kevesebb néha több – ha mi magunk nem is érezzük az illatot, az csak azért van, mert hozzászokott az orrunk, nem azért mert keveset fújtunk magunkra. Ha a megfelelő helyre (csuklóra, nyakra) fújunk egyet-egyet, az pont elég ahhoz, hogy jó illatunk legyen, ami nem túl tömény.Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!