akciós termékeink
2014. 12 10
Szavazhattunk a legjobb parfümökre

Szavazhattunk a legjobb parfümökre

Decemberben rendezik meg a Fragrance Awards Arabiát, ahol megválasztják többek közt az év legjobb illatát és parfümgyártóját. A Fragrance Foundation Arabia idén ötödik alkalommal rendezi meg a versenyt, ahol a fenti kategóriákban az online szavazatok döntenek majd, így a finom illatok szerelmesei is voksolhattak. A többi kategóriában a zsűri dönt; a díjakat december 3-án osztják ki. A Fragrance Awards Arabia idén nemcsak kiterjesztette a versenyeztethető parfümök körét, de a kiválasztási kritériumokon is módosított. Mint tavaly, két kategória nyerteséről 2014-ben is a fogyasztók döntenek, a további nyolcról viszont a zsűri határoz, melynek tagjai Dubaiban üléseztek.Az év parfümjei és parfümgyártói

„Az év parfümje” kategóriában nyolc alkategóriát alakítottak ki: ezekben az arab piac kommersz és prémium női és férfi, illetve a nemzetközi piac kommersz és prémium női és férfi illatai versenyeztek. „Az év keleti parfümje” kategória bevezetésével a közel-keleti régió legjobb illatai külön versenyezhettek. „Az év parfümgyártója” kategóriában az egyetlen és a több üzlettel rendelkező gyártókra külön lehetett szavazni. Az előzőhöz hasonlóan „Az év kedvenc parfümje” kategóriában ugyancsak a fogyasztók szavazhattak legkedveltebb arab és nemzetközi női és férfi illatokra. A jelöléseket 2014. október 15. és november 21. között lehetett leadni, a szavazatokat pedig november 30-ig várták a Fragrance Awards Arabia hivatalos weblapján.

A jelöltek

A közönség „Az év kedvenc parfümje” kategóriában az arab férfiparfümöknél az Al Basel (Swiss Arabian), az Oud Mood I (Oud Elite) és az Al Rubban (Arabian Oud) közül, az arab női parfümöknél pedig a Dorsaf (Swiss Arabian), az Awtar (Arabian Oud) és a Velvet Tender Oud (Dolce&Gabbana) közül választhatott. A nemzetközi férfiillatok között indult például a Karl Lagerfeld for Him, az Only the Brave (Diesel) és a Desire Black (Dunhill), a nemzetközi női illatok között pedig a My Burberry (Burberry), a Flora 1966 (Gucci) vagy a Karl Lagerfeld for Her. A szavazatok összesítése után már nincs is más hátra, mint a győztesek kihirdetése.

A Fragrance Awards Arabia

A Fragrance Awards Arabiát „az illatok világának Oscarja” néven is emlegetik, hiszen egy hasonlóan ünnepélyes, vörös szőnyeges rendezvényről van szó. Az elmúlt négy évben a díjkiosztó igen sikeresnek bizonyult, és nagy sajtónyilvánosságot kapott mint az arab országokban, mind világszerte. A zsűri elnöke Ali M. Jaber, a Dubai Amerikai Egyetem Mohammed Bin Rashid Kommunikációs Iskolájának dékánja, illetve egyben a 2011-es Arabs Got Talent, azaz az „arab Csillag születik” zsűrijének tagja volt.

Az orientális parfümök

A keleties illatvilág természetesen nemcsak az arab országokban népszerű: az orientális parfümöket szerte a világon keresik. Az erős, édes, fűszeres illatok titokzatosak és bódítóak, erotikát és érzékiséget közvetítenek. Szívillatuk általában édes, virágos, nehéz és egzotikus: az összetevőikül szolgáló virágok közt megtalálhatjuk a hawaii rózsát, a muskátlit, a jázmint, a szegfűt vagy a mimózát. Fejillatuk citrusos vagy enyhén gyümölcsös: gyakran dominálnak benne a grépfrútos, a mandarinos, a citromos, a borókás, a narancsos és a gyömbéres jegyek. A parfümök alapillata pedig általában fűszeres-aromás, aromás-édes vagy balzsamos. Összetevői között előszeretettel szerepel a keserű mandula, a fahéj, a szegfűszeg, a méz, a vanília, a szantálfa, a kakaó, a tonkabab, a pacsuli vagy a mirha is. Ezek az illatok az érzéki, magabiztos hölgyek kedvencei, akik nem riadnak vissza a csábítástól, és szívesen ragadják magukhoz a kezdeményezést.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!