akciós termékeink
2014. 06 17
Városok illata

Városok illata

Nemcsak egy virágos mező vagy egy nyári éjszaka ihletheti meg a parfümkészítőket, hanem akár egy város hangulata is. Olyan parfümöket mutatunk be a következőkben, amelyekhez különböző nagyvárosok adták a nevüket – és illatukat.

Párizs

A Sous le toit de Paris (Atelier Cologne) unisex parfümöt 2012-ben dobták piacra. A bőrös jellegű parfüm fejillatában citrusos jegyek, mint a keserűnarancs és a bergamottcitrom érvényesülnek; a szívillatát az ibolyalevél, a haiti vetiver és az afrikai geránium határozza meg; az alapillatában pedig tonkababot, pézsmát és bőrt fedezhetünk fel.

London

A London (Burberry) 2006-ban jelent meg a boltok polcain. A London egy klasszikus virágos illat, amelyben a jázmin dominál. A parfümöt Dominique Ropion orr álmodta meg, reklámkampányában Rachel Weisz színésznő szerepelt. A fejillatában a rózsa, a lonc és a mandarin érvényesül; a szívillatban a jázmin mellett a pünkösdi rózsa érezhető; az alapillatban pedig a fás és pézsmás jegyek dominálnak.

Barcelona

A Barcelona (La Bella Figura) egy vidám, citrusos, a napsütést idéző illat jázminos és méhviaszos jegyekkel. Alapillatában meleg, krémes, fás jegyek érvényesülnek. A 2012-ben piacra dobott parfüm kizárólag természetes anyagokból készül.

Róma

A Byc Moze... Rome (Byc Moze) egy virágos, fás, pézsmás illat. A fejillatában az aldehidek és a szubtrópusi örökzöld cserje, a kínai enyvesmag (Pittosporum tobira) illata dominál; a szívillatában ilang-ilangot, jázmint és vörös rózsát fedezhetünk fel; az alapillatában pedig balzsamos szuhart, tölgymohát és szantálfát érezhetünk. A Byc Moze... az 1970-es években igen népszerű volt szerte Kelet-Európában (a Być może lengyelül azt jelenti, hogy ’talán’).

New York

Az Urban Flowers New York (Avon) egy női, virágos-gyümölcsös illat. A 2007-ben piacra dobott parfüm fejillatában bergamottcitromot, mandarint és körtét érzünk; a szívillatában az orchidea, a rózsa és a narancsvirág érvényesül; az alapillatát pedig a szantálfa, a pacsuli és a pézsma határozza meg.

Velence

A Princess of Venice (Romea D’Ameor) Pierre Bourdon orr közreműködésével készült. A francia illatsorozat, a Romea D’Ameor hét darabból áll, amelyeket híres asszonyok szépsége ihletett; olyanoké, akik fontos szerepet játszottak a történelemben. A 2006-ban piacra dobott Princess of Venice egy friss, optimista illat, amely az életvidám, fiatalos nők kedvence. Fejillatában a brazil narancs, a feketeribizli, az ananász, a dinnye, a szegfűszeg érvényesül; a szívillatát a narancsvirág, a jázmin és a feketeribizli-bimbó határozza meg; az alapillatában pedig a szantálfa, a málna, az írisz és a pisztácia dominál.

Budapest

A Budapest BUD (The Scent of Departure) Gérald Ghislain orr alkotása, amely finom és egyszersmind fűszeres. A The Scent of Departure parfümsorozat darabjait az utazások, egy-egy város illata inspirálta. A Budapest BUD a „Duna gyöngyének” hangulatát idézi; ha magunkra fújjuk, képzeletben részt vehetünk egy kellemes hajókázáson a Budai Vár és a Gellérthegy között. A 2011-ben piacra dobott parfümben természetesen többek közt a paprika illata is megjelenik.

Tokió

A Tokyo (Kenzo) a japán város éjszakai fényeit idézi. A sárgás (gyömbér, citrom, grépfrút), zöldes (zöld tea), a piros (vörös bors, keserűnarancs) és a sötét (cédrus, szegfűszeg, szerecsendió) színek kavalkádja ez a parfüm. A 2007-ben piacra dobott illatszert Marie Salamange orr tervezte.

Moszkva

A Benjoin 19 Moscow (Le Labo) egy keleties, fás illat, amely 2013-ban jelent meg a boltok polcain. Az illatszerben többek közt borostyános, pézsmás és cédrusos jegyek érvényesülnek.

Amszterdam

Az Amsterdam (Nina’s Nature) egy virágos unisex illat. A 2010-ben piacra dobott parfüm Nina Judin munkája. Az illatszerben többek közt narancsos, levendulás, szegfűszeges, jázminos jegyeket fedezhetünk fel.

Kosár

A kosár üres!

 Google+

Kövesd a parfümáruházat a Google plus-on!